FETÖ-PDY OPERASYONUNUN İLK DETAYLARI!..

Bir süredir gizli bir şekilde tahkikatlarının yapıldığı öğrenilen Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütünün İlimizdeki uzantıları için operasyonda Cuma günü sabah 06.00 da düğmeye basıldı.
Paralel Devlet Yapılanması / Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlara bir yenisi de dün sabah saatlerinde İlimiz merkezli olarak başladı. Afyonkarahisar merkez ve bazı ilçeleriyle birlikte Aydın, İstanbul, Uşak, Kayseri, İzmir ve Balıkesir İllerinde örgüt mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınanlar ilk olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler.
50 ye yakın şüphelinin gözaltına alınması için Cuma günü sabah saat 06.00 da  7 İl’de eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda ilginç bulgulara da ulaşıldı. Gazetemizin baskıya hazırlandığı saate kadar Emniyet Ekiplerinin gözaltı listesindeki 30 dan fazla kişiyi gözaltına aldığı, diğerlerinin ise ikametgahlarında bulunamadığı, gidebilecekleri yerler ile sınır kapılarında önlemlerin alındığı öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ DALGA CUMA GÜNÜ SABAH 06.00 DA BAŞLADI

Bir süredir gizli bir şekilde tahkikatlarının yapıldığı öğrenilen Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütünün İlimizdeki uzantıları için operasyonda dün sabah 06.00 da düğmeye basıldı. Afyonkarahisar Merkez ve bazı ilçeleriyle birlikte Aydın, İstanbul, Uşak, Kayseri, İzmir ve Balıkesir İllerinde de eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda 50 kişi civarında bir gözaltı kararının bulunduğu öğrenildi.

DEVLET HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Operasyonun başlamasından itibaren evlerinde gözaltına alınanlar ilk olarak polis nezaretinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Hastane girişinde basın mensuplarının neden gözaltına alındıklarına dair sorulara alaylı bir şekilde cevap verdikleri görülen bazı şüphelilerin ‘öğreneceğiz bakalım’ demeleri dikkat çekti.
Paralel Devlet Yapılanması/ Fethullahçı Terör Örgütüne üye olmak ve örgüte finans sağlamak için çeşitli faaliyetlerde bulunmak suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan yaklaşık 50 şüphelinin 30’unun gözaltına alındıkları öğrenildi.

KENDİLERİ YERİNE CEP TELEFONLARI BULUNDU

Şüphelilerin evlerineCuma günü sabah saat 06.00 sularında giden Emniyet Ekiplerinin hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden bazılarını bulamadılar. Bazı evlerde yapılan aramalarda da şüphelilerin kendi kullandıkları cep telefonlarının bulunması ve kendilerinin evde olmamaları dikkat çekti. Bu şüphelilerin kendi kullandıkları cep telefonunu evde bırakıp kendilerinin evde olmamasının yapılacak bir teknik takibi atlatmak için planlanmış bir strateji olabileceği belirtiliyor.

NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER, YAKALANACAKLAR’

Haklarında gözaltı kararı bulunan yaklaşık 50 kişiden 30’unun gözaltına sabahın erken saatlerinde alınmasına rağmen diğerlerinin adreslerinde bulunamamasını değerlendiren bazı ilgililer, ‘Bu şahıslar nereye giderlerse gitsinler Devletin Emniyet güçlerinden bir yere kaçamayacaklardır. Eninde sonunda mutlaka gözaltına alınıp Cumhuriyet Savcılığına teslim edileceklerdir. Bazıları için zaten daha önceden alınmış olan yurtdışına çıkma yasakları bulunmaktaydı. Yurtdışına çıkış yapmaları bu saat itibariyle de mümkün değildir’ dediler.

BÖLGE – İL VE İLÇE İMAMLARINA GÖZALTI

PDY/FETÖ ye yönelik operasyonda gözaltı kararı alınanların önemli bir kısmının Bölge, İl ve İlçe İmamları ile birlikte imam yardımcılarından oluştuğu öğrenildi. Bölge İmamları Sefa Öztürk, Atakan Çalık, Cemil Er, Harun Bakan, Hüseyin Gök, Yakup Koçpınar, Oktay Cünedioğlu ile birlikte Bölge İmam Yardımcıları ile eski Bölge İmamı ve İl İmamları, İlçe İmamları hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. İmamların bazılarının gözaltına alındıkları, bazılarının ise halen arandıkları bilgisine ulaşıldı.

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI MEHMET ÇARKGİL’DE GÖZALTINA ALINDI

Dün sabah saat 06.00 sularında gözaltına alınan ilk isimlerden birisis ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil oldu. ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil hakkında daha öncede PDY/FETÖ bağlantısına yönelik İlimizdeki ilk soruşturma da yurtdışı yasağı konularak 20 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanmıştı. Bu arada bir şüphelinin evine giden emniyet görevlileri ile ilgili olarak önce 155 telefonununda gelen kişilerin gerçekten polis olup olmadıklarının kontrol edildiği, 155 polis ekibinden gelen kişilerin gerçek polisler olduğu ve operasyonun doğru olduğunun öğrenilmesi üzerine kapının açılmasına müteakip şüphelinin gözaltına alındığı da alınan bilgiler arasında.

ALİLA TERMALİN SAHİBİ ALİ ACAR’DA GÖZALTINA ALINDI

İlimizdeki ilk soruşturmada da adı geçen ve hakkında PDY/FETÖ bağlantısı nedeniyle dava açılan ALİLA/NİL Termal Yönetim Kurulu Başkanı, Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi ve ATTİD (Afyonkarahisar Termal İşletmeciler Birliği) Başkanı olan Ali Acar’da dün sabah saatlerinde gözaltına alınan ilk isimlerden oldu. Ali Acar geçtiğimiz hafta sahibi olduğu ALİLA Termal ve diğer iki şirketi ile ilgili olarak İflas Erteleme talebinde bulunmuştu. İflas Erteleme talebiyle ilgili olarak önceki gün ODAK Gazetesinde konuyla ilgili olarak yapılan haber için dün yayınlanan gazetelerde basın açıklamasında bulunan Ali Acar, İflas Ertelemenin bir yasal hakkı olduğunu ifade etmişti. Acar aynı açıklamasında ODAK’ta çıkan Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili bağlantısına yönelik haber ile ilgili yaptığı açıklamada kendisinin adı geçen örgütün lideri olarak belirtilen Fethullah Gülen ile ilgili olarak, ‘adı geçen şahıs ve kuruluşlarla zaten öğrenci velisi pozisyonundan ibaret olan tüm irtibatımı kesmiş bulunmaktayım’ diyerek bir yazılı açıklama yapmıştı.
Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Ali Acar’ın hangi konulardan dolayı hakkında gözaltına alınması yönünde karar verildiği de ilgili resmi evraklarda yer alıyor. Konunun Ali Acar’ın iddia ettiği gibi sadece öğrenci velisi olması nedeniyle olmadığı öğrenildi. Bu tür yapılan açıklamaların kamuoyunda mağdur algısı yaratmaya yönelik olduğu da ifade ediliyor.

İKİ SORUŞTURMADA GÖZALTI KARARI YOKTU...

Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütünün İlimizdeki üçüncü dalga soruşturmanın dün sabah yapılan operasyonunun diğerlerinden daha farklı olduğuna dikkat çeken ilgililer, ‘Bu operasyonda ilk kez gözaltına alınacak olan kişiler ile ilgili olarak karar alınmış ve bazı şüphelilerin evleri ile bazı adresleri için arama kararı verilmiştir. Ayrıca bu örgüte yönelik ilimiz merkezli diğer altı İl’de eş zamanlı başlatılan operasyonda şüpheliler bilinen adreslerinden polis nezaretinde Emniyete getirilmişlerdir. Önceden gözaltı kararı alınmadan Cumhuriyet Savcılığına ifadeleri alınmak üzere çağrılan birinci ve ikinci soruşturmaların her birindeki yaklaşık 20’şer civarında şüpheli için yargılama o şekilde başlatılmıştı. Bu defaki soruşturmada ise 50 civarındaki şüphelinin her birisi için gözaltı kararı alınmış, bazı şüphelilerin ikametgah ve bazı adresleri içinde arama kararı verilmiştir’ dediler.

ÜNLÜ İŞADAMLARI DA GÖZALTINDA

Cuma günü sabah saatlerinde başlatılan operasyondaki bazı isimler de dikkat çekti. İlimizin önemli işadamları arasında bulunan bazı şüphelilerin son yıllarda bulundukları sektörlerde hızla yükselmeleri de dikkat çekmekteydi. Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında Avukat Ali Rıza Küçükilhan, Ahmet Acar, Muhittin Özsu, Mazhar Kocaaslan, Mustafa Sarıdere gibi şüphelilerin yapılanma içerisinde önemli konumlarda bulundukları da iddia edildi. Haklarında gözaltı kararı alınanlar içerisinde iki şüphelinin de İlimiz Uzunçarşı da halen kuyumculuk faaliyetinde bulunan kişiler oldukları da öğrenildi.
Kaynak: ODAK gazetesi
 
Editör: Haber Merkezi