Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla başladı.
İkbal Termal Otelde gerçekleştirilen çalıştaya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlimiz genelindeki Okulların Müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; “Her devletin ve milletin mutluluğu halkın bilgisizlikten kurtulmasına bağlıdır. Bu da öncelikle çocuklarımızın iyi bir eğitim öğretim sürecinden geçirilmesiyle sağlanır. Eğitim ve öğretim yöntemlerini belirlemeden önce nasıl bir insan yetiştirmek gerektiğini belirlememiz gerekiyor. Bu ve bunun gibi konularda karşılıklı bilgi alış verişi yapılarak ortak sonuçlara ulaşmayı hedeflediğimiz için bu çalıştayı yapıyoruz. Bu çalıştayın verimli bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray; ’’eğitimde gevşeklik olamaz, verdiğimiz eğitimlerle geleceğin temellerini atıyoruz. Yetişen her birey aldığı eğitimle vatanına, milletine faydalı olabilir. Bu anlamda gelecek nesillerin iyi yetişmesi adına yapılan bu çalıştaya katılmaktan şahsım ve üniversitem adına mutluluk duyuyorum’’dedi.
Çalıştayda söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise; “Afyon Kocatepe Üniversitesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu iş birliği son derece önemli. İnsanlarımız genelde üniversite mezunu olup ta işe girdikten sonra gelişmelerden kopuyorlar. Fakat fen, bilim ve teknoloji yerinde durmuyor. Dolayısıyla kendimizi yenilememiz son derece önemlidir. Bu durum memleketimiz içinde çok önemli. İnsanlar bir arada yaşamaya başladığı andan itibaren birbirleri arasında ve gruplar arasında sürekli bir etkileşim olmuştur. İnsanlar gelişmeleri takip ettikçe refah düzeyi artmış, refah düzeyi artınca da sosyal bilimlere olan ilgi artmıştır. Eğer bir ülkede edebiyat, şiir ileri düzeyde ise fen ve teknolojide ileridedir. Eğer bizimde şu dünyada saygın bir yerimiz olmasını istiyorsak refah düzeyimizin de yükselmesi gerekiyor. Buda fen ve teknoloji sayesinde ilerlememizle mümkün olur. Fen ve teknolojide ilerlerken bilinen bir aleme bilinmeyen bir şey bulmak gerekiyor. Bir şeyler icad etmek lazım. Bilinen bir şeye bir şeyler katmak gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak, yapılanları taklit etmek zorunda kalırız. Öğrencilerimizin bu yönde eğitilmesi, öğretilmesi ve özendirilmesi gerekiyor. Görev yaptığım süre içerisinde birçok uygulama ve günün teknolojisini kullanma yönünde olumlu çalışmalar yapıldı. O günlerden bu yana Türkiye çok büyüdü, bilim ve teknolojiyle iş ve işlemler daha verimli hale geldi. Aynı zamanda bilim ve teknolojiyi elinde tutan ülkeler hem maddi açıdan, hem de stratejik açısından daha güçlü. Dünyanın dört bir tarafında Türk bilim adamları var, tabiî ki onlarla iftihar ediyoruz. Türk bilim adamlarının sayısını artırmak ve ülkemizde değerlendirmek için daha çok çaba göstermemiz lazım. Bunu da yapabilmemiz için eğitim kurumları ile eğitimcilerimizin, sanayi sektörünün yöneticileri ve çalışanlarının mevcut bilimden ve teknolojiden haberdar olmaları, bilim ve teknolojik donanımlarını arttırmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekmektedir. Üniversitelerimizin de ülkemizin kalkınması için daha çok çalışmaları gerekir. Son zamanlarda yapılan çalışmalar ülke olarak iyi yönde ilerlememizi sağladı. İhracat rakamlarımız 153 milyar dolarlara ulaştı. Türkiye artık bölgesinde istikrarlı bir duruma geliyor. Pasaportumuz ve paramızda değerlendi. Afyonkarahisar’da bir ilk olan bu çalıştaya katkıda bulunanları tebrik ediyor, çalıştayın Afyonkarahisar’ı ve Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağını inanıyorum” dedi.
Çalıştay sonuç bildirgelerinin sunumunun ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
Editör: Haber Merkezi