Farklı 5 Ülkeden Gelen Heyet Vali Balkanlıoğlu'nu Ziyaret Etti
Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Çevrimiçi Kişisel Öğrenme Ortamları ile Pedagojik Evrim (Pedagogic Evolution with Online Personal Learning Environments – PEOPLE) isimli projesi kapsamında, içerisinde Türkiye’den katılımcılarında bulunduğu Finlandiya, İspanya, Polonya, Portekiz, Norveç ülkelerinden ilimize gelen heyet Vali Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Aygök, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler verirken şunları söyledi: “Avrupa Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından Finanse edilen projenin 4. uluslararası toplantısı 17 ve 18 Mart 2014 de Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir. Bazı seminerler ve tartışma dönemleri ile çok yoğun bir katılım olacağına inandığımız toplantı olacaktır. Katılan ülkeler projenin son 4 ayındaki çalışma raporlarını paylaşacaklar.”
Projenin amaçları konusunda da bilgiler veren Aygök; “Çeşitli sosyal medya araçlarının kıyaslanması ve her kurumun kendi özel Hayat Boyu öğrenme ortamlarına uygun olanını / olanlarını seçmesi, Eğitmenlerin ve öğrenicilerin Kişisel Öğrenme Ortamları olarak sosyal medya araçlarının kullanımı konusunda eğitilmesi, Farklı türlerdeki yetişkin öğrenicilerin bu araçlardan kendilerine uygun olanları ve kendi kişisel öğrenme ortamlarını oluşturacak şekilde ilgilerini yansıtacak olanları nasıl seçtiklerinin kıyaslanması ve Kişisel Öğrenme Ortamlarının yardımı ile öğrenme ve öğretmedeki iyi uygulamaların paylaşılması amaçlarını taşıyan projemiz ilimi ve hatta ülkemiz açısında olumlu olacağına inanıyoruz. Ayrıca bizleri makamınızda kabul etme nezaketi göstermenizden ve projeye verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
Yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Balkanlıoğlu; “sosyal içerikli projeleri daima önemli bulmuşumdur. İnsanların kendilerini geliştirmeleri, bilgi dağarcıklarını arttırmaları ve sürekli kendilerini yenilemeleri ülkemiz açısından çok önemli. Sizlerin sosyal içerikli bu projenizi yerinde buluyor, hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Ziyaret sırasında misafirleriyle yakından ilgilenen ve onlarla samimi bir sohbet içerisinde Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, misafirlerin ilimizin gezdirilmesi ve Afyonkarahisar’ın termal tesislerinde faydalandırılması için talimat verdi.
Nazik karşılamalarından ve kendilerin gösterdikleri ilgiden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden heyet, eski bir aşk hikayesi anlatan şarkıyı Vali Balkanlıoğlu için söylediler. Ziyaret sonrasında Vali Balkanlıoğlu misafirleriyle birlikte kale manzaralı fotoğraf çektirdi.
Editör: Haber Merkezi