EYLEM AMACINA ULAŞTI!..
Çocuklarına spor yaptırabilmek Afyonkarahisar’dan Ankara’ya yürüyen Osman Keskin’e yolda yetkililerden telefon gelerek haftanın 4 günü Kapalı spor salonunda bulunan Eskrim salonunun tahsis edildiği bildirildi.
Aylardır 2 milli Kule ve tramplen atlama sporcusu olan Çocuklarına spor yaptırabilmek için çalmadığı kapı kalmayan Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü üyesi Osman Keskin, sesini kimseye duyuramayınca tepki için Afyonkarahisar’dan Ankara’ya yürümeye başladı. Gezetecilere haber olan tepki üzerine jet hızıyla Kapalı spor salonunun içerisinde bulunan Eskrim salonu 1 yıl boyunca Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri haftada 4 gün ikişer saat tahsis edildiği yazısı Osman Keskin’e Ankara yolunda ulaştı.
“Basın mensuplarına teşekkür ederim”
Çocukları için Afyonkarahisar’dan Ankara’ya başlattığı protesto yürüyüşünün sonuç verdiğini belirten Osman Keskin, “Pazar günü başladığım yürüyüşüm sonuç verdi. Bunun için bana destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Siz basın mensubu arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu süreçte yola çıkışımdan itibaren gerek Afyon halkının gerekse yolda sağlık personellerinin bana vermiş olduğu destekte çok önemliydi. Arkadaşlarım hiç yalnız bırakmadılar. Yol boyunca eylemim yalnızlık üzerineydi. Yalnız bir eylem olacaktı. Hesabımız oydu. Ama hiç yalnız kalmadım.
“Valilikten onay gelmeden kabul etmem”
Yolda aranarak salonun tahsis edildiğini söyleyen yetkililere inanmadığını ve valilik onayını istediğini belirten Keskin, “İlk gün 40 km yürüdüm. Köroğlu belinde kent ormanında konakladım. İkinci gün yürüyüşüm saat 7’de başladı. Saat 1.15 civarlarında Gömü’de yetkililerden birkaç telefon aldım. Telefonda sorunumuzun çözüleceği konusunda taahhütler verildi. Ama ben taahhütlerin yeterli olmadığını, resmi evrakın okuluma gönderilmesini istedim. Ancak bu şartlarda salon tahsislerinin bildirildiği şartta eylemimi bitireceğimi söyledim. Dün (21 ocak) saat 4,5 – 5 civarlarında evraklar valilik onayı alındı. Okuluma iletildi. Salon tahsisi yapıldı. Yapıldığı için dün yürüyüşüme ara vererek evrakları teslim aldım. Okulumda bunu teyit ettim. Ve eylemin artık sonuçlandığını gördüm. Eylemi bitirdim. Salon tahsis edildi. Afyon halkına teşekkür ediyorum.” dedi.
“Amacımız üzüm yemek, bekçi dövmek değil”
Eskrim salonunu 1 yıl boyunca kullanacakları için yetkililere teşekkür ettiğini söyleyen Keskin, “Dün itibariyle 1 yıllığına kapalı spor salonunun içerisinde bulunan eskrim salonu bize pazartesi Çarşamba Cuma ve cumartesi günleri haftada 4 gün ikişer saat tahsis edildi. Bunun içinde yetkililere teşekkür ediyorum. Burada sorunun çözümünde en büyük desteği sağlayan Yüzme Federasyonu Atlama As Başkanı Cem Görgül, Atlama Milli Takım Antrenörü Onur Bolluk ve Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Kulüp Başkanı Muhammed Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Amacımız üzüm yemek bekçi dövmek değil. sonuca ulaştık. Sonuçlandığı için mutluyum. Çocuklar çalışacaklar. Gönüllük esasına dayalı ücretli bir şey değil. isteyen çocuğunu getirebilir. Grup sayımızı aşmamak kaydıyla herkesin çocuğu buraya gelip çalışabilir. Çalıştırabiliriz. “ dedi.
“Afyon’a madalya ile döneceğiz”
Yeni müsabakalarının olduğunu söyleyen Keskin, “Şubat ayının 4-7 şubatta Ankara etlik olimpik yüzme havuzunda atlama Türkiye şampiyonası var. bu aynı zamanda milli takım seçme şampiyonası. Kriterleri oldukça yüksek. Umudumuz o ki çocuklarımız yine buradan milli takıma kalacaklar diye düşünüyorum. Zaman yetersiz ama biz elimizden geleni yapacağız. Bu zamanı iyi değerlendirmeye çalışacağız. Umudumuz bu. Toprak Berat’ın küçük bir sakatlığı var. aslında küçük bir sakatlık değil belinde iki tane yırtık var. Ama Yaprak Selin Keskin’in hazırlığı şu anda üst safhada. Ufak tefek kuvvet eksikliğimiz var ama inşallah milli takıma girecek ama toprak berat için aynı şeyi söyleyemiyorum. Çünkü yarışamaya da bilir sakatlığından dolayı. Yarışırsa da kriterleri yerine getiremeyeceğimiz hafif hareketleri çalıştıracağız. Ama yine de her halukar da Afyon’a madalya ile döneceklerini umut ediyorum.”şeklinde konuşmalarını sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi