“Evlilik çocuk oyuncağı değil”

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Avukat Nilgün Seçen konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Seçen boşanma konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“Mümkün olduğunca eğer evlilikleri yaşatabiliyorsak yaşatmaya çalışalım”

Boşanmanın hukuki anlamda evliliğin sonlandırılması olduğunu belirten Avukat Nilgün Seçen, “Boşanma beraberinde birçok sorun ve sıkıntıları getiren bir durum. İnsanlar sadece alıştıkları hayat şartlarından, birlikte hayatı paylaştıkları hayat arkadaşlarından ayrılmıyorlar. Aynı zamanda toplumsal statülerinde de bir değişiklik yaşıyorlar. Kendi iç dünyalarında da madden ve manen etkileniyorlar. Her şeyden önce de eğer çocuk varsa çocuklar boşanmalardan eşlerden daha fazla etkileniyorlar. Ben evliliğin çok kutsal olduğuna inanıyorum. Mümkün olduğunca eğer evlilikleri yaşatabiliyorsak yaşatmaya çalışalım diye düşünüyorum. Elbette şartlar uygun değilse boşanmada olabilir. Ama artısını, eksisini çok iyi hesap etmek gerekir. Bir evlilikte çocuk varsa onun hak ve menfaatlerini gözetmek adına boşanmadan önce bir kez daha düşünmenin gerekli olduğunu hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

“Evlilikle birlikte insanların üzerine birçok sorumluluk yüklenir”

İnsanların evlenirken çok iyi düşünmeleri gerektiğini belirten Avukat Nilgün Seçen, “Eğer bir insan evliliğin sorumluluğunu üzerine alamayacaksa evlenmemeli. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Evlilikle birlikte insanların üzerine birçok sorumluluk yüklenir. Bu sorumlulukları yük olarak görmeden bir onur olarak taşımak gereklidir. Evlilik mutlaka sorumluluk sahibi olmayı gerektiriyor” diye değerlendirmede bulundu.

Programda Ankara’da meydana gelen terör olayı dolayısıyla üzgün olduğunu da kaydeden Seçen bir daha bu tarz acıların hiç yaşanmamasını dileyerek milletimize başsağlığı diledi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Seçen başarılı yayınları dolayısıyla Akar’ın şahsında tüm Gün FM çalışanlarını tebrik etti. Akar ise konuğuna teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ankara’da yaşanan terör olayı nedeniyle oldukça üzgün olduğunu söyleyen Akar, milletimizin yüreklerine büyük bir acı düştüğünü ve bu acıların hiç yaşanmamasını temenni ettiğini belirtti.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi