"Evde otur denilen vatandaşın borcu, yandaşın geliri artıyor" 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, koronavirüs salgınının toplumun tüm kesimlerini derinden etkilediğini belirterek, "AKP salgın sürecinde hep birlikte fedakarlık yapalım diyor ama fedakarlığı yapan her zamanki gibi vatandaş oluyor. Evde otur dedikleri vatandaşın oturduğu yerde borcu artarken yandaşların da gelirleri arttı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte; Afyonkarahisar merkez, Çay ilçesi ile Sandıklı İlçe merkezi ve İlçeye bağlı Selçik, Yumruca, Şeyhyahsi, Sorkun, Gürsu, Karadirek, Çambeyli, Çiğiltepe, Başağaç köyleri ile Akrahım Kasabası’nda sosyal mesafe kurallarına uyarak esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. 
FEDAKÂRLIĞI YİNE VATANDAŞ YAPIYOR...
Koronavirüs salgını sürecinde de vatandaşları yalnız bırakmayarak istek ve taleplerini dinleyen Milletvekili Av. Burcu Köksal, ilk olarak Afyonkarahisar merkezde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerinde beraberindeki heyetle birlikte sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyan ve sıklıkla vatandaşlara da koronavirüs salgını sebebiyle dikkatli olmaları konusunda hatırlatmada bulunan Milletvekili Köksal, "AKP salgın sürecinde hep birlikte fedakârlık yapalım diyor. Tamam yapalım yapmaya ama fedakarlığı yapan esnaf, bakkal, çiftçi, işçi, gazeteci, sanayici kısacası vatandaş fedakarlık yaptı. Dolarla ihale alan yandaş müteahhitler neden fedakârlık yapmıyor. Vatandaşlarımız bu süreçte her türlü fedakârlığı yaptı. Evden çıkma denildi, çıkmadılar. Ama evde otur dedikleri vatandaşın oturduğu yerde borcu artarken yandaşların da gelirleri arttı." diye konuştu.  
ESNAF İŞ VE GELİR KAYBI İLE MÜCADELE EDİYOR
Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Çay İlçesi'nde vatandaşları ve esnafı ziyaret eden Milletvekili Köksal, "AKP sürekli olarak sorunları ötelemeye çalışıyor. Esnafın, çiftçinin, işçinin, emeklinin, memurun sesini duymazdan geliyor. Tüm bunların sonucunda ise yoksulluk daha da artacak. Üretimsiz tüketim devam ederse ekonominin varacağı nokta bu olur. Enflasyon rakamları ortada hayat normalleştiğinde vatandaşı tavan yapmış bir hayat pahalılığı bekliyor. Salgın esnafı da derinden etkiledi. Esnafımız salgın nedeniyle iş ve gelir kaybı ile mücadele ediyor. Tabi bu süreçte iş ve gelir kaybı yaşayan vatandaşa verilen destek ise varla yok arasında. Koronavirüs salgını ülkemizde ekonomik ve sosyal açıdan ciddi sorunlar oluşturdu. Başkanlık sistemi ile ekonomimiz uçacak dediler, uçan ekonomi değil dolar oldu. Dolar 7 lirayı geçti. Tüm bu yaşananların sonunda ise gün geçtikçe yoksulluk ve toplumsal eşitsizlik hızla artıyor." ifadelerine kullandı.
MASKE DAĞITIM HİKAYESİ FİYASKOYLA BİTTİ
Vatandaş ve esnaf ziyaretlerine Sandıklı İlçesi ile ilçeye bağlı kasaba ve köylerle devam eden Köksal, "Bugün devletin babalığını şefkatini gösterme günü. AKP'liler fedakarlığı hep vatandaştan bekliyor. Maskeyi biz dağıtacağız deyip satışını yasakladılar. Haftalarca vatandaşa maske dağıtamadılar. Satışı da yasak olduğu için milyonlarca vatandaşımız maske bulamadı veya kendi imkanıyla üretti. Maskeyi dağıtmaya başladık dediler verdikleri maske tülbent gibi incecik çıktı. Son olarak AKP Genel Başkanı ulusa sesleniş adı altında maskeyi dağıtamadık satışını serbest bırakacağız dedi. Bu maske dağıtma hikayesi de böylece fiyaskoyla bitti. Öte yandan kendi vatandaşlarına bağış yapmaları için iban no veren AKP; Amerika’ya maske ve sağlık ekipmanları yolluyor. O da maskeleri alıp PKK ve PYD’ye yolluyor. Aynı AKP yoksullara ekmek dağıtan CHPli belediyeleri, kendisine muhalif olan herkesi terörist olmakla suçluyor." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi