Evciler İlçesine yapılan yatırımlar açıklandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer Bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Evciler ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar açıklandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Evcilerli vatandaşların beklediği YAS Sulama Şebekesi 7. Kısım inşaatı devam ediyor. Proje tamamlandığında toplam 2 bin dekar arazi suya kavuşturulacak.
Evciler İlçe Merkezi İçmesuyu hattında yapılan yenileme çalışmaları ile vatandaşların daha sağlıklı şartlarda içme suyu temin etmeleri sağlandı.
Evciler’de 3 sulama projesi için toplam 3 bin 500 dekar alanda müracaatta bulundu. Projelerin toplam maliyeti 1 milyon 50 bin lira olarak açıklandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Evciler Gökçek Kasabası Taşkın Koruma tesisini inşa etti. Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Evciler’i daha yeşil bir ilçe haline getirmek maksadıyla 2003-2011 yılları arasında bin 650 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapıldı, ilçede 1 adet Bal Ormanı 1 adet köy ormanı ve 5 adet Şehitler Ormanı tesis edildi.
Evciler ilçesine 2003-2011 yılları arasında 19 milyon 49 bin 991 TL zirai destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 1 milyon 219 bin 562 TL maddi destekte bulunuldu ve bir adet çöp kamyonu hibe edildi.
Hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Evciler’e 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kuruldu.
Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek 7 adet transfer istasyonu tamamlanarak hizmete alındı.
Sağlık alanında Gökçek Sağlık Ocağı tamamlanarak hizmete alındı, Evciler Entegre İlçe Hastanesi’nin planlama çalışmaları devam ediyor. Emniyet Amirliği Binası tamamlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunuldu.
Yine İl Özel İdaresi tarafından Evciler ilçesinde 95,4 kilometre yol çalışması yapıldı, 8 adet limit içme suyu işi, 3 foseptik inşaatı, 6 kanalizasyon şebekesi, 2 adet sondaj kuyusu işi ve 2 adet köyün yer altı sulama işi tamamlandı, 6 köye çocuk oyun alanı yapıldı.
Evciler ilçesindeki köylere toplam 50 bin 622 metrekare parke taşı döşendi. Yine Evcilerli vatandaşlarımıza hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderildi.
Evciler’e yapılan yatırımlar ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Evciler’e yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi
Editör: Haber Merkezi