Etkili Kar Yağışı Beklenmiyor
Afyonkarahisar’da sisli havanın devam edeceğini söyleyen Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, 7 Ocak Pazartesi gününe kadar etkili bir kar yağışının beklenmediğini söyledi.
Hava sıcaklıklarının 2-4 derece olan mevsim normallerinde seyrettiğini söyleyen Ekrem Alaçam, özellikle sürücüleri zor durumda bırakan ve yüksek basınçtan kaynaklanan sisli havanın devam edeceğini söyledi. 5 Ocak Cumartesi ve 6 Ocak'ta karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiğini belirten Alaçam, “Yağışlara rağmen hava sıcaklıkları yine 4 derece olan mevsim normallerinde seyir edecek. 7 Ocak Pazartesiye kadar ilimizde etkili bir kar yağışı beklenmezken, ne yazık ki sisli hava devam edecek" dedi.
Sis nedeniyle sürücüleri uyaran Alaçam, "Ayrıca sürücülerimizi özellikle sabahları kendini göstererek gizli buzlanmaya karşı da uyarmak istiyoruz. Hava sıcaklıklarını geçmiş yılların aynı dönemlerine göre değerlendirdiğimizde ise hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca elimizdeki son verilere göre Cumartesi günü başlayacak olan karla karışık yağmurun Pazar günüde devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.İhlas Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi