Et ve gıda sektörünün sorunları Bakan Pakdemirli’ye iletildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da hayvancılık sektörünün önde gelen isimleri ile video konferans toplantısına katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve ilimizin önde gelen gıda firmalarının temsilcileri ilimizin hayvancılık ve gıda konusundaki sorunları ve çözüm önerilerini Bakan Pakdemirli ile paylaştı.

İlimizin ekonomisi bakımından önemli bir yere sahip olan hayvancılık ve bu alana dayanan et ve et ürünleri sektörü temsilcilerinin talep ve önerileri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile birlikte, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş,Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

“Afyonkarahisar’a her zaman destek olacağız”

Afyonkarahisar sucuğunun Türkiye’de bir marka olduğunu ve büyükşehirlerin et ihtiyacının karşılanması konusunda Afyonkarahisar’ın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, son Afyonkarahisar ziyaretinde de sektörü yakından izlediklerini ve bu alana yönelik müjdeler verildiğini, her zaman Afyonkarahisar’a destek olunacağını ifade etti.

“Şehrimize verilen müjdeleri yakından takip ediyoruz”

Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da, ilimiz özelindeki Bakanlık projelerinin ve Afyonkarahisar’a verilen yatırım müjdelerinin yakından takip edildiğini belirterek,“İnşallah bu yatırımları etaplar halinde ilimiz ekonomisine ve hemşerilerimizin hizmetine kazandırmaya çalışıyoruz”dedi.

Pekdemirli’ye teşekkür

Ülkemizin içinde bulunduğu süreç içerisinde ilimizde oluşan sorunları da bizzat takip ettiğini belirten Ali Özkaya, hemşerilerimizin alandaki sorunlarını Bakanlık makamlarına ileterek çözümler geliştirmeye çalıştıklarını vebu toplantının da bu durumun bir örneği olduğunu ifade etti.

Özkaya, “Son olarak ilimiz çiftçisine ve ilgili diğer alanlardaki çalışan hemşerilerimize desteklerini esirgemeyen Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve bualanlarda hizmet veren, alın teri döken tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi