Et Fiyatlarında Yükseliş Olmayacak
Et fiyatlarındaki istikrarın uzunca bir süre daha devam edeceğini söyleyen Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, “Fiyatlarda dalgalanma olmaması, yurt genelinde hayvan sayısının yeterli düzeyde olmasından kaynaklanıyor” dedi.
Gıda sektörü ile birlikte etçilik alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’ın ve sektörün nabzını tutmaya devam ettiğini kaydeden Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük, 2012 yılında et fiyatlarında 50 Kuruş ve 1 TL arasında değişen suni geçişler haricinde önemli dalgalanmalar olmadığını belirtti. Yörük, “Bu tabloya bakınca uzunca bir sürede, fiyatlarda önemli bir dalgalanma ve afaki bir artış olabileceğini düşünmüyorum” dedi.
Et fiyatlarındaki bu iyimser tablonun toplumun bütün kesimlerinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Yörük, üreticiler için aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını kaydederek, “İthal hayvan ticareti ile birlikte yerli hayvan sayısında da artış yaşanması et fiyatlarının da yükselmemesine neden oldu. Ancak bu durum besicileri biraz zor durumda bıraktı. Özellikle büyükbaş hayvan besicileri et fiyatlarının neredeyse 2011 yılı ile aynı kalmasından dolayı zorlandı. Şu anda büyükbaş hayvan kesim fiyatı 14-15 TL arasında değişiyor. Bu durum önümüzdeki dönemlerde de suni geçişler haricinde aynı kalacak olması, üreticileri olumsuz etkileyecektir. Bunun da önlemi ise yem fiyatlarının düşürülmesi ve besicilere sağlanacak teşvikten geçer” diye konuştu.iha
Editör: Haber Merkezi