Eroğlu’ndan Zeybek Başkan’a övgü:

Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Mazbatasını aldığı 15 Nisan tarihinden sonra ilk kez Belediyemize gelen Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ile beraber Başkan Mehmet Zeybek’i ziyaret etti.

VATANDAŞ VE PERSONELİYLE ÇOK UYUMLU

Mehmet Zeybek’in bir ay gibi kısa bir zamanda Afyonkarahisarlılar’ın gönlünde taht kurduğunu ve bu durumu takdirle karşıladığını ifade eden Eroğlu; “Başkanım çok çalışkan ve kendisini tebrik ve takdir etmek için gelmek istedim çünkü çok hızlı bir şekilde yolların asfalt işlerine başlamış. Türkiye’de görevine en hızlı başlayan Başkan unvanını aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Yollardaki çalışmalarını takdirle takip ettim. Tebrik ediyoruz. Kendisi bazen sabahın köründe gelip belediyi tefriş ediyormuş, vatandaşlarla ve personeliyle çok uyumlu bir çalışma içerisine girmiş” dedi.

PROJELERİN SIKI TAKİPÇİSİ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in projeleri çok sıkı takip ettiğine dikkat çeken Veysel Eroğlu; “ Geçtiğimiz haftalarda Başkanımızla birlikte önce Çevre Şehircilik Bakanlığı’na uğradık. Afyon’da yapılacak olan Millet Bahçesi, Kentsel Dönüşüm, eski Müze’nin Millet Bahçesi olarak yapılması gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunmuştuk. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’na giderek AFRAY projesi hakkında bakanımızı bilgilendirdik, kendisinden tam destek istedik. Askeri Hava Alanı’nın sivil uçuşlara açılması hakkında da Sayın Bakan’a bilgi verdik. Başkanım projeleri çok sıkı takip ediyor, takipçi başkan ve vatandaşlarımıza da sorduğumuz zaman Başkan’dan çok memnun olduklarını ve hızlı başladığını ifade ediyorlar. Ramazan’da bile dinamik çalıştığını herkes söyledi” dedi.

MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZİ GÖTÜRDÜK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da bakanlıklara gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin bilgiler verdi. Başkan Zeybek; “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Ankara’da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ve Ulaştırma Bakanlığı’nda temaslarımız oldu. Sahipata Mahallemizde yarım kalan bir Kapalı Spor Salonumuz vardı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na bu konuyu ilettik. Oranın takipçisi olacağız. Daha önce Gençlik Spor Bakanımız tamamlanacağı talimatını vermişti. Çevre Şehircilik Bakanımıza vekillerimizle beraber gittiğimizde eski Devlet Hastanemizin arka kısmındaki Cirit Kayalığında Millet Bahçesi projemiz vardı. O projemizi de götürdük. Sağ olsun Çevre Şehircilik Bakanımız bunun TOKİ kanalıyla yapılması talimatını verdi.

BAKAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAKİPÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Bakanımız buraya geldiğinde kendisini de ifade ettiği üzere İmaret ’in arkası ve Mısri Mahallesinde ilk etapta 500’er konutluk Kentsel Dönüşüm Projelerimiz vardı. Oranın takipçisi olduğunu ve biran önce başlanılması gerektiğini söyledi. Sayın Bakanımız Afyon’a geldiğinde İscehisar’a giderken eski Müze’mizin yerini gördü ve burası nedir diye sorduğunda buranın müze olduğunu, yeni müzenin tamamlandığında müzenin oraya taşınacağını iletmiştik. Eski müzenin bulunduğu alanda yapılaşmaya müsaade etmememizi istedi. Gerekirse burayı arsa ile takas edin olmazsa bedelini ödeyerek yeşil alan, olarak ihdas edin dedi. Öyle bir şey yaptığımızda o yöre de ciddi bir nefes alacak” dedi.

ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU

Ulaştırma Bakanımıza gittiğimiz de ise AFRAY projemizi kendilerine anlattık. Projelerimize çok sıcak baktı. Her türlü desteği vererek yapacaklarını ifade ettiler. Hafif raylı sistemin Termal bölge Ömer -Gecek havzasından başlayarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Mecidiye Mahallesi, Millet Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Konya Şuhut Yol ayrımına kadar 16- 17 km’lik mesafe olduğundan bahsettik. Sanat yapılarının olmadığını, düz bir arazi olduğunu kendisine ilettik. Sağolsun destek vererek “bizim için kolay bunu da yaparız biz ” ifadelerini kullandı. Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması konusunda da Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu bu işin takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması halinde hafif raylı sistemi Askeri Havaalanı’na kadar uzatmayı düşünüyoruz. Bakanlıklar düzeyindeki ziyaretlerimizde Afyonkarahisarımız adına çok verimli geçti.

KİMSEYE KAZI RUHSATI VERMEYECEĞİZ ARTIK BİZ KAZACAĞIZ

Mazbatamızı aldığımızdan bu tarafa yaya gidip geliyorum. Yeri geliyor kendi özel aracımla çıkıp Afyon’un sokaklarını dolanıyorum. Nerede bozuk yol varsa talimat veriyoruz. Bu konuda da halkımızdan olumlu tepkiler aldım.Kimseye kazı ruhsatı verilmeyeceği konusunda bir karar aldık. Gazlıgöl Caddesi’ne yaptığımız asfaltın hemen ardından Telekom’dan ‘Başkanım kazı yapacağız” dediler. Dedim ‘kazı ruhsatı vermem’ Bundan sonra yapılacak kazılar Belediye bünyemizde Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğümüzde kurulacak bir ekip tarafından yapılacak. Bağlantıyı Belediyemiz yapacak, harc’ını vatandaşımız belediyemize yatıracak. Müteahhit arkadaşlarımızla bizzat bu kararı paylaştım memnuniyetle karşıladılar. Kazıları kendimiz yapmakla birlikte usulüne uygun şekilde asfaltın tamamını kazmadan, sadece gerekli olan bölgeye müdahale ederek asfalt kazıma makinamızla işlemleri gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle yollara fazla hasar vermeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi