EROĞLU:HAYIRLI VE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYORUZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin projelerinden olan Kuzey Yakası Kollektör Hattı ve Organize Sanayi Bölgesi Ön Arıtma Tesisi inşaatı protokol imza törenine katıldı.
Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da çok önemli ve hayırlı bir işe imza attıklarını ifade etti.
İleri Atık Su Arıtma Tesisi'nin şu anda Afyonkarahisar'da bulunduğunu dile getiren Eroğlu, herkesin gelip Afyonkarahisar'dan örnek aldığını söyledi.
Atık suların arıtılması konusunda bir kitap yazdığını ve Afyonkarahisar'daki bu tesise de kitapta yer vereceğini anlatan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın bu bakımdan da dünyada tanınacağını kaydetti.
Eroğlu, imzalanan protokol ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Kampüsü başta olmak üzere Çıkrık, Beyyazı, Susuz, Çayırbağ, Fethibey beldeleri ile Erenler Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin atık sularının İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne getirileceğini bildirdi.
Eroğlu, yapılan çalışmaların Afyonkarahisar için önemli bir hizmet olduğuna dikkati çekerek, projeden 60 bin nüfusun faydalanacağını sözlerine ekledi.
Eroğlu'nun konuşmasının ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Atık Su Arıtma Birliği Kurma ve İşletme Birliği Başkanı Burhanettin Çoban ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı arasında protokol imzalandı.
Editör: Haber Merkezi