EROĞLU: YEREL SEÇİMLER “MİLAT” OLACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yerel seçimlerin Milat olacağını belirterek, "Seçimlerden, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin büyük beklentisi var. 'Acaba Ak Parti'nin reyi azalacak mı?' diye bekliyorlar. İnşallah onların bu heveslerini kursaklarında bırakacağız" dedi.
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da partisinin düzenlendiği bayramlaşmaya katıldı. Bayramlaşmada konuşan Bakan Eroğlu, yerel seçim öncesi hem parti içindeki hem de toplumdaki kırgınlıkların yok edilmesi gerektiğini söyledi. Ak Parti'nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu kaydeden Eroğlu, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.
İcraatların çabuk unutulduğunu, bu nedenle yapılanların halka anlatılması gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Eskiden paramız pul gibiydi. 6 sıfır atmayı kimse hayal dahi edemezdi. Bizim dönemimizde hayaller de gerçek oldu. Bunlar unutuluyor. Ama bizler bunları hatırlatmak zorundayız. Önümüzdeki seçimlerden, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin büyük beklentileri var. 'Acaba Ak Parti'nin reyi azalacak mı?' diye bekliyorlar. İnşallah onların bu heveslerini kursaklarında bırakacağız" diye konuştu.
YEREL SEÇİM Ak Parti'Yİ 2023'E TAŞIYACAK
Son yıllarda iktidarlardaki bütün partilerin krizler nedeniyle oy kaybettiğine de dikkati çeken Eroğlu, yerel seçimin Ak Parti'nin 2023'e kadar iktidarda kalmasının yolunu açacağını söyledi. Ak Parti'nin bu seçimde oylarını artıracağını kaydeden Eroğlu, "Dünyada bizden başka iktidarda olup da oyunu arttıran bir parti yok. Çünkü bizim niyetimiz halis. Biz, 76 milyonun partisiyiz. Önümüzdeki mahalli idari seçimler bir Milat olacaktır. Bu seçimlerde de oyumuzu artırarak destan yazacağız" dedi.
YAVRU VATANI GÖBEKTEN ANA VATANA BAĞLAYACAĞIZ
Kıbrıs'ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak proje hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, tüm dünyanın bu projeyi takip ettiğini söyledi. Avrupa'da yüzde yarım büyüme sağlama planlarını ümitle yaparken, dünyadaki krize rağmen Türkiye'nin büyüme oranının yüzde 4.4 olduğuna değinen Eroğlu, "Bütün İslam aleminin gözü Türkiye'de. Türkiye dimdik ayakta durursa bu, bütün dünya Müslümanlarını mutlu edecektir. Dünya Kıbrıs'a yapılacak 80 kilometrelik su projesini izliyor. 'Acaba askıda denizin 250 metre altından nasıl geçecekler?' diye bakıyorlar. Yavru vatanı göbekten ana vatana bağlayacağız. Kıbrıs'a 'canımız, kanımız feda olsun' diyoruz. Şimdi suyumuz da feda olsun."
Afyonkarahisar'a yapılacak 5 yatırımın da müjdesini veren Eroğlu, bu yatırımlarla birlikte bugüne kadar Afyonkarahisar'a verdiği müjde sayısının 100'e çıktığını söyledi. Afyonkarahisarlı muhalefet milletvekillerinin 'müjde' kelimesini eleştirdiğini hatırlatan Eroğlu, "Şimdi bu millet göz göre göre onlara oy verir mi? Şimdi bir müjde de onlara vereyim; merak etmeyin sizi de sandığın dibine atacağız" dedi.
Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Eroğlu daha sonra Şuhut Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılmak üzere bu ilçeye gitti.
Editör: Haber Merkezi