Eroğlu, İscehisar’da temel atma ve açılış törenlerine katıldı.
 Afyonkarahisar Yerleşim Yerlerinin Arsenik Arsenik Arıtma Tesisi, Akdeğirmen Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisleri Çevre Düzenlemesi, Merkez Beyyazı ve Çıkrık Kasabaları Bostanlı ve Kozluca Köyleri Taşkın Koruma, Merkez Çakırköyü 3.Kısım Taşkın Koruma ve Düzağaç Beldesi Yağmur Suyu ve Atıksu Şebekeleri açılışları ile Afyonkarahisar 2.Kısım Yerleşim Yerlerinin Arsenik Arıtma Tesisi temeli atımı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.
İscehisar İlçemiz merkezinde düzenlenen açılış ve temel atma programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ile birlikte çok sayıda İscehisarlı vatandaş katıldılar.
Halkoyunları gösterisinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunduğu temel atma programında açılış konuşmalarını akabinde söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’ Öncelikle İscehisar Belediye Başkanımızı kutlamak istiyorum. Yapmış olduğu meydan düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarıyla İscehisar’ı tatil köyleri ne benzetmiş. İscehisar’ı güzel bir yere taşımış, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca İscehisarlıları da tebrik ediyorum. Türkiye’nin her yerine hayır hasenat amacıyla mermerler vermişler bu mermerlerle camiler, kuran kursları, okullar, hastaneler ve birçok eser İscehisarlılar’ın mermerleriyle donatılmış durumda. Burada birçok hayırseverimiz okullar yaptırıyor. Şuanda inşaatı devam eden imam hatip lisesi yapılıyor. Bu yüzden hayırsever vatandaşlarımıza hitap etmekten onur ve guru duyuyorum. Değerli Bakanımızın yaptığı hizmetlere yetişmek mümkün değil, kendilerinin Türkiye’de sayısız eserleri var. Hemen her gün Afyonkarahisar’da temelini attığımız veya açılışını yaptığımız tesisler mevcut. Ben 1983 yılından beri memleketin hemen her yerinde görevler yaptım. Daha önceki dönemlerde yapılan tesisler çok uzun sürelerde biterdi. Temel atmaya birçok kişinin katıldığı tesislerin açılışında farklı kişiler tarafından yapılırdı. Ben Çorumluyum. Çorum’da bir barajımız vardı yıllarca inşaatı devam eden. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu göreve geldiği günden itibaren birçok yarım kalan tesisi bitirdiği gibi Çorumdaki yarım kalan barajlarımızı da bitirdi. Bununla kalmadı Türkiye’nin bir karış toprağı susuz kalmasın diye birçok eseler yaptı ve hala yapmaya da devam ediyor. Ben sürekli ilçe, kasaba, ve köy ziyaretlerinde bulunuyorum. Buralarda yaptığımız konuşmalarda Sayın Bakanımız’dan çok memnunlar. Ülkemiz sürekli büyüyor ve gelişiyor. Yapılan hizmetlerin ardı arkası kesilmiyor. Ekonomimiz de şuan da çok iyi durumda. Ülkemize yapılacak olan her yatırımda mutlaka yüklenici firma ile zaman konusunda pazarlık yapılaması suretiyle 2-3 yıl gibi kısa sürelerde dev tesisler yapılıyor. Ben Afyonkarahisar’da Vali olarak göreve başladığımda Sayın Bakanımızın bana bir sözü vardı, “Afyonkarahisar’da suyumuz kıt, 1 damla bile israfa tahammülümüz yok. Bir an evvel damlama ve yağmurlama sisteminin yaygınlaşması ve teşviki için sizlerden talep bekliyoruz”dedi. Bizde çalışmalarımızı tamamladık ve Sayın Bakanımız’dan yardım istedik. Sayın Bakanımız bize beklenenin de üstünde bir yardım ve destek vererek daha çok insana hizmet etmemizi istedi. Bizlerde tüm ilçe kaymakamlarıyla birlikte çalışmalar yaptık ve binlerce dekar araziyi Sayın Bakanımızın sayesinde suya kavuşturduk. İnanıyorum ki Sayın Bakanımız daha birçok hizmette Afyonkarahisar’ın yanında olacaktır. Kedisine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Şuanda da temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız tesislerin İscehisar’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a her geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu bu heyecanla pozitif enerjiyle Türkiye'de destanlar yazdıklarını söyledi. Seçim startını Afyonkarahisar'da vermek için geldiklerini belirten Eroğlu, vatandaşlardan emanet aldıkları hükümeti en iyi şekilde idare etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Hükümetin son 10 yılda muhteşem tesislere, yatırımlara imza attığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu;''Tabi insan hafızası çok çabuk unutuyor. 10 yıl önce Türkiye'nin haline bir bakarsanız, kat ettiğimiz mesafe çok daha iyi anlaşılır. 10 yıl önce merkezi hükümet memur maaşlarını ödemek için yurt dışında borç aradı. Çalmadığı kapı kalmamıştı. 3,5 yılda hükümeti bıraktı gitti. Ama ne bıraktı, IMF, zorunlu tasarruf fonu, KEY ödemesi, hortumlanan bankaların borcunu, ölü yatırımları bırakarak gitti. Bizler bu yükün altında ezilmedik. Gece gündüz çalıştık ve neticede sizde biliyorsunuz IMF'ye olan borç bitti. Mayıs ayında 400 milyon dolar bir borç kaldı. Sevindirici olan şu ki, bütün dünyada kriz varken hükümetimiz çalışıyor. Türkiye'de kriz olmadı ve şimdi IMF, Türkiye'den 5 milyar dolar borç istemek durumunda kaldı. Merkez Bankası kasası boştu, şu anda kasada 125 milyar dolar dövizimiz var. Güçlü bir ekonomi var. Bu yeterli değil, biz 26. sırada aldığımız Türkiye'nin ekonomisini 16. sıraya yükselttik. Çünkü biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Biz dünyada ilk 10'a girmek zorundayız. Büyük hedefleri yakalamak durumundayız. Bunun için hedef 2023 diyoruz.''
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak muhteşem yatırımlar yaptıklarını anlatan Eroğlu, ''Tüm Türkiye'nin su meselesini kökünden çözelim diye çalışma yaptık. Günübirlik çözüm yerine her şehrin su meselesini kökünden çözdük. Şu ana kadar 41 milyon nüfusun su ihtiyacını tamamen karşıladık. 58 yerleşim yerine su götürdük. Çünkü su medeniyettir. Susuz medeniyet olmaz. Temizlik imandan gelir. Su da temizlik demektir. Şu anda Türkiye'de her iki fabrikadan birisi bizim suyu kullanıyor. Her 3 dönümden bir dönüm bizim suyu kullanıyor. Su kalkınmanın lokomotifidir. Sulama suyunda da 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya kavuşturduk. 650 dere ıslahını Türkiye'de bitirdik. Islah edilmeyen dere bırakmayacağız'' diye konuştu.
Türkiye'de ağaçlandırmadık yer bırakmayacaklarını vurgulayan Eroğlu, belediyelere fidanları ücretsiz verdiklerini bildirdi.
Kendilerinden önce yılda 70 milyon fidan üretildiğini, aynı parayla yılda 535 milyon fidan ürettiklerine dikkati çeken Eroğlu, ''Bu ormanları halkın kalkınmasında kullanacağız. Ceviz ve badem ormanları kuruyoruz. Hatta Afyonkarahisar'da kurulma aşamasındaki Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi'nin inşası sürüyor. Bu merkezi yılsonunda faaliyete geçireceğiz. Bu şifalı bitkileri paketleyip bütün dünyaya pazarlayacağız. Artık, alternatif tıp yani şifalı bitkilerle tedavi gitgide daha da gelişiyor, talep fazla. Şu anda yılda 300 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz, 2015 yılına kadar bu rakamı 1,5 milyar dolara çıkaracağız. Ceviz, badem ve tıbbi aromatik bitkiler alanında iş adamlarının önü açık'' ifadelerini kullandı.
Tören Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından toplu temel atma ve açılışın gerçekleştirmesi ile sona erdi.



Editör: Haber Merkezi