BAKAN EROĞLU, GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, mesajı şöyledir;

“Çok önemli bir toplumsal görevi ifa eden gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik kanunun kabul edilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak, her yıl Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Tarafsız, bağımsız, dengeli, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınma ve gelişme açısından önemi açıktır. Zor şartlarda büyük fedakârlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına vazgeçilmez bir vazifeyi yerine getirmektedir.

Bazen tabii afet ya da savaşların ortasında, bazen zor coğrafi ya da iklim şartlarında haber ve bilgi akışı sağlama misyonunu yerine getirmek için görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Basın ve gazetecilik; haber vermenin, haberi duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasına verdiği katkı açısından da büyük önem arz etmektedir. Basın; halkın, milletin sesidir.

Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan bu kıymetli meslek mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, zorlu ve meşakkatli görevlerinde bütün çalışan gazetecilerimize üstün başarılar dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi