Eroğlu: Bu seçim, millet iradesi açısından çok önemli'' -
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Daha büyük Türkiye, dünya lideri Türkiye istiyoruz. 30 Mart sadece Ak Parti'nin meselesi değil. 30 Mart, millet iradesi, aynı zamanda Türkiye'nin önünün ilelebet açılması ve Türkiye'nin büyümesinin önünün açılması meselesi haline geldi. 30 Mart seçimleri, millet iradesi açısından çok önemli. Lütfen sandığın başına gidin, Türkiye'nin geleceğine, gençlerin geleceğine oy verin. Ak Parti'ye oy verin demiyorum, bakın, geleceğinize oy verin" dedi.
Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Emirdağ ilçe meydanında yaptığı konuşmada, Emirdağ'ın geleceğini hep birlikte inşa ettiklerini söyledi.
Emirdağ'ın çok çalışkan, delice hizmet eden bir başkanı olduğunu belirten Eroğlu, "Burada da hemşehriniz, hizmetkarınız, Emirdağ sevdalısı kardeşiniz var. Belediyecilikte büyük usta ile 1994 yılında birlikte çalıştık. Aslında belediyecilik denilince akla Ak Parti gelir. Bakın diğer belediyeler, belediyecilikten asla anlamıyorlar. Onların derdi başka, bizim ise derdimiz millet. Sevdamız millet. Aşkımız millet. Dolayısıyla belediyeciliği ancak biz bilir, biz yaparız" diye konuştu.
Yurtdışında, Belçika'da, çok sayıda Emirdağlı'nın yaşadığını anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Bir keresinde Emirdağlı kardeşlerimizi ziyaret etmek için Belçika'ya gittim, oradaki bir bakan dedi ki, 'Emirdağ mı, Ankara mı büyük?' Ben de 'gönüllerimizde Emirdağ daha büyük' dedim. Türkiye'deki dönüşümü en iyi bilen kim biliyor musunuz? Benim Belçika'daki Emirdağlı kardeşlerim dönüşümü çok iyi biliyor. Eskiden pasaportumuzun itibarı yoktu ama şu anda ay yıldızlı pasaportumuz bütün dünyada itibarlı. Benim kardeşlerim Belçika'da, Türk parasını çıkarmaktan utanıyorlardı. Çünkü 1 milyon lira, 1 liraydı. 1 Belçika Frangı etmiyordu. Bunun için ceplerinden parayı çıkaramıyorlardı, endişe ediyorlardı. Artık bu durumdan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan bizi kurtardı. 6 sıfırı atıverdi. Şu anda Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de var. Benim kardeşim en güzeline layık. Avrupa'da bölünmüş yollar vardı. Şu anda Türkiye'de de var. 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol. Allah'a şükürler olsun artık bütün yollar Afyon Kaymağı gibi."
Ankara-Afyonkarahisar hızlı tren inşaatının devam ettİğini dile getiren Eroğlu, "Şu anda hızlı tren geliyor. Ankara'dan çıkan Emirdağ'a gelecek. Dağlar deliniyor. Bazıları diyebilir ki, hızlı tren Emirdağ'a gelmez. Ya kardeşim inşaatın temeli atıldı, istasyon yerini de belirledik. Sizin ufkunuz dar. Bu muhalefet zaten böyledir. Yapılanlara itiraz eder. Ya Allah aşkına sizin hayalleriniz buna yetişiyor mu?" ifadelerini kullandı.
Avrupa'da şehirlere yıldız verildiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bu yıldız nedir biliyor musunuz? Şehrin meydanı varsa bir yıldız alır. Şehirdeki çöpler düzgün toplanıp, bertaraf tesisine gönderilirse ikinci yıldız. Şehirdeki kanalizasyon tamamlanıp ileri biyolojik arıtma tesisinde arıtılırsa üçüncü yıldız. Şehirde yeşillikler varsa dördüncü yıldız. Şehirde imar açısında güzel bir yapılaşma varsa parklar bahçeler varsa beşinci yıldız. İşte Türkiye'de 5 yıldızı hak eden ilçe Emirdağ'dır. İlk defa çevreye biz önem verdik. Türkiye'deki bütün belediyelerin Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri'ni biz yaptık hatta Almanya'dan Türkiye'deki, Emirdağ'daki arıtma tesisin görmeye gelenler var. Çünkü biz en son teknolojiyi uyguladık."
Türkiye'deki sağlık sisteminin şu anda Belçika'dakinden çok daha güzel hale geldiğini bildiren Eroğlu, isteyenin istediği yerde muayene olabildiğini, istediği hastaneye gidebildiğini aktardı.
-"Bakın benim ve başbakanımızın bildiklerin bilseniz gece uyuyamazsınız"
Eroğlu, 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğuna değinerek, şunları bildirdi:
"Yurtdışındaki kardeşlerimize sorun, Türkiye büyüyor ama bundan bazıları endişe ediyor. Millet düşmanları var ya... Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman olan ülkeler, Türkiye'nin bu yükselişinden, IMF'ye borcunu ödemesi, onların gözünü fal taşı gibi açtı. 'Türkiye nereye gidiyor?' dediler. Dolayısıyla onlar istiyorlar ki, el pençe divan dursunlar. Pasaportumuzun itibarı olmasın. Paramızın yanına her yıl bir sıfır eklensin, enflasyon canavarı tekrar hortlasın. IMF'den tekrar borç alsın istiyorlar. Bu eski Türkiye. Eski Türkiye'yi istiyor musunuz? Yeni Türkiye istiyoruz. Daha büyük Türkiye, dünya lideri Türkiye istiyoruz. 30 Mart sadece Ak Parti'nin meselesi değil. 30 Mart, millet iradesi, aynı zamanda Türkiye'nin önünün ilelebet açılması ve Türkiye'nin büyümesinin önünün açılması meselesi haline geldi. Onun için ben buradan bütün CHP'ye gönül veren MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. 30 Mart seçimleri millet iradesi açısından çok önemli. Lütfen sandığın başına gidin Türkiye'nin geleceğine, gençlerin geleceğine oy verin. Ak Parti'ye oy verin demiyorum bakın, geleceğinize oy verin. Allah aşkınıza sevgili CHP'liler MHP'liler bu millet üzerine oynanan oyunu 30 Mart'ta bozun. Çok derin bir oyun var. Bakın benim ve başbakanımızın bildiklerin bilseniz gece uyuyamazsınız. Bu millet üzerinde öyle oyunlar var ki... İnşallah Emirdağ bu oyunları bozacak. Bu oyunları bozmaya var mısınız?"
Daha sonra Eroğlu, ilçeye bağlı Davulga ve Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldelerine geçerek partisinin belediye başkan adayları için destek istedi.
Editör: Haber Merkezi