Eroğlu, “Bakanların içinde benim kadar tesis açan yok”

Bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Afyonkarahisar’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı süresince 1128 tesis açtığını söyledi.
Sadece İstanbul’a 600 tesis yaptıklarını belirten Eroğlu, kendisi kadar çok tesis açmış bir bakan olmadığını söyledi.

Türkiye’nin güçlü ve birlik beraber içinde olması gerektiğini ifade eden Eroğlu, PKK’nın ardında Türkiye’nin jeopolitik konumuna göz diken ülkelerin olduğunu ifade etti.
Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde giden askerleri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanmasıyla şehit olan 10 askerden J. Uzm. Çavuş Altan Ceyhan’ın Sİnanpaşalı olması nedeniyle Sinanpaşa İlçesi’nde yapılacak bayramlaşma törenini cenaze namazı sonrasına erteledi. Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu, Kınık Köyü Taşkın Koruma ve TOKİ Tarımköy 55 konut toplu temel atma töreni için Serban Beldesi’ne giden Bakan Veysel Eroğlu, belde ve çevre köylerden gelen halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.
Bakan Eroğlu, elini öpen Teyfik Çakalgöz isimli engelliye 20 TL para verdi.
Temel atma töreninde yaptığı konuşmada temeli atılan tesislerin maliyetinin 15 milyon TL olduğunu söyledi.
2002 Yılı öncesinde Afyonkarahisar il geneline yapılan yatırımın 15 milyon TL’yi bulmadığını ifade eden Veysel Eroğlu, sadece bir beldeye bu kadar yol yapılmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illeri için yapılan havaalanının 29 Ekim 2012’te açılacağını hatırlatan Eroğlu, havaalanının hem turizme hem de gurbetçilerin ve bölge insanının ulaşımını kolaylaştıracağını belirtti.
Bakanlığının hizmetlerini anlatan Veysel Eroğlu, kendisi kadar tesis açmış bir bakanın dünyada olmadığını söyledi. Dünya’nın en büyük 4 barajından birinin de kendi döneminde yapıldığını açıklayan Eroğlu, “Bu bölgenin evladı kardeşiniz sizin için tüm gün çalışıyor. Bu kardeşiniz Türkiye’ye çok şeyler yaptı. Afyonkarahisarlı’nın çalışkanlığını göstermek için tüm gün çalışıyoruz. Hiçbir bakan dünyada yoktur ki benim kadar tesis açsın. Benim açtığım tesislerin tamamı 2 bini geçti. Sadece istanbul’a 600 tane tesis yaptık. Sırf DSİ’de geçen yıl sonuna kadar 1128 tesis açtık. Bu sene 1500’e tamamlayacağım. Bizden önceki hükümete baktım ben. Mesela DSİ’de 8,5 katrilyon harcamışlar açtıkları sadece 9 tane tesis. Bakın biz 1128 tesis açtı. Türkiye’nin 218 metreyle en büyük barajı Ermenek Barajı’nı yapmak bu kardeşinize nasip oldu. Onu da geçecek Akbin Dağı’nda su tuttuk. 249 Metrelik dünyada ilk 4’e giren bu barajı da biz yaptık. 11 Milyon dekar araziyi modern sulama sistemine kavuşturduk. İstanbul, İzmir, Kars, Edirne yani her şehrin su sorunu vardı. 50’den fazla şehre su götürdük. Türkiye’deki her iki kişiden biri benim getirdiğim suyu kullanıyor” dedi.
Devletin sadece PKK ile mücadele etmediğini belirten Veysel Eroğlu, PKK’nın gözü Türkiye’de olanların maşası olduğunu anlattı. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu topraklarda ayakta kalmak için güçlü olmak gerekir. Çünkü bu toprakları kazanmak, işgal etmek için herkes gözünü açmış bekliyor. Çünkü Anadolu ve Trakya dünyanın en stratejik merkezi. Dünyanın siklet merkezi burası. Dünyanın enerji koridoru buradan geçiyor. Dünyanın yönetileceği en önemli merkez. Dolayısıyla Türkiye’ye hakim olan bölgeye hakim olur. Bu bakımdan herkesin gözü ülkemizde. PKK’nın yaptıkları üç beş çapulcu değil. Hangi istihbarat teşkilatları PKK yı eğitiyor biliyoruz. Orada sadece PKK ile mücadele edilmiyor. Türkiye büyüktür, güçlüdür daha da güçlü olacak. Onlar asla emellerine ulaşamayacak. Ben biliyorum ki bütün Afyonkarahisarlılar ve bütün milletimiz bu bayrak için bu ezanların okunması için seve seve canlarını vermeye hazırdır. Vatanımızın bir karış toprağını vermeyiz verdirtmeyiz.”
Temel atma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Sinanpaşa Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.
(GK-SK
Editör: Haber Merkezi