Eroğlu Ankara’dan Heybesi Dolu Geldi, 24 Yatırımın Müjdesi Verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu gündemi değerlendirdi. “İlimiz ve ilçelerimiz için 24 müjdemiz var” diyen Eroğlu Afyonkarahisar’a son 20 yılda 45 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile çıkan yargı kararına da “Ceza aldık diye birbirleri ile kucaklaşıp bayram havası yaşıyorlar” dedi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ise “İP’in il başkanının vizyonu yalandan ibarettir, Allah akıl fikir versin” diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi, Afyonkarahisar için müjdeler verdi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Teşkilat Başkanı İbrahim Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“İlimiz ve ilçelerimiz için 24 müjdemiz var”

Açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın yaptığı toplantıda kürsüye çıkan Eroğlu Afyonkarahisar’ın Türkiye Yüzyılına müjdelerle girdiğini duyurdu. Eroğlu şöyle konuştu; Aziz vatandaşlarımıza yeni müjdeler vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün güzel şehrimiz ve ilçelerimiz için 24 müjdemiz bulunmaktadır.

DSİ’nin 5 müjdesini duyurdu

Eroğlu konuşmasında DSİ Genel Müdürlüğünün 5 adet müjdesi olduğunu kaydederek şunları söyledi;  Maliyeti 6,2 Milyon TL olan Şuhut Arızlı YAS Sulaması işi ile 820 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin sözleşmesi 27.09.2022 tarihinde imzalanmıştır. Afyonkarahisarlı hemşerilerimize hayırlı olsun.

Maliyeti 29 Milyon TL olan Dazkırı Çiftlik Göleti Sulaması işi ile 1.390 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin ihalesi 24.11.2022 tarihinde yapılmıştır. Maliyeti 42 Milyon TL olan Sultandağı Yakasenek 1., 2., 3.

ve 4. Kısım YAS Sulama Şebekesi işi ile 10.000 dekar zirai arazi sulanacak olup, işin ihalesi 30.11.2022 tarihinde yapılmıştır. Afyonkarahisarlı Hemşerilerimize hayırlı olsun. 4. Maliyeti 12 Milyon TL olan Sandıklı Ballık Göleti Sulaması işi ile 790 dekar zirai arazi sulanacak olup, iş tamamlanmıştır.

Maliyeti 12 Milyon TL olan İhsaniye Kayıhan Göleti Sulaması işi ile 630 dekar zirai arazi sulanacak olup, iş tamamlanmıştır.

Sağlık Bakanlığından 7 müjde verdi

Eroğlu, DSİ’nin ardından Sağlık Bakanlığı müjdelerini şu sözlerle duyurdu; 50 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi: Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılmış olup iş yeri teslimi gerçekleştirilmiştir.

Bolvadin 75 Yataklı Devlet Hastanesi: Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir.

Emirdağ 50 Yataklı Devlet Hastanesi: Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılmış olup iş yeri teslimi

gerçekleştirilmiştir. Çobanlar Entegre İlçe Hastanesi+112 ASHİ ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası: Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Dinar Haydarlı Entegre Hastanesi: Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Başmakçı Entegre Hastanesi: Proje çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca; 15 adet Aile Sağlık Merkezi, 2 adet İlçe Sağlık

Müdürlüğü Binası ile şehir merkezinde 1 adet Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 2 adet Sağlıklı Hayat Merkezi Yapımı ile ilgili fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

“İlimize 12 okul müjdesi verdi”

Milli Eğitim Bakanlığı müjdelerini de duyuran Eroğlu ilimize 12 yeni okul daha kazandıracaklarını söyledi. Eroğlu şöyle dedi; 13 Aralık 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özeri, Afyonkarahisar Milletvekilleri olarak ziyaret ettik. Kendisi ilimizde 12 yeni okulun 2023 yılı yatırım programına alınacağının sözünü verdi. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. 2023 yılı yatırım programına alınan 12 yeni okul; Emirdağ Merkez Anaokulu, Kızılören Anaokulu, Tınaztepe Atatürk İlkokulu, Hocalar Yeşilhisar İlkokulu, Dazkırı Merkez TOKİ İlkokulu, Kocaöz İlkokulu, Taşoluk İlkokul,

İmralı İlkokulu, Bozhüyük İlkokulu, Merkez Kocatepe İlkokulu, Çobanlar İmam Hatip Ortaokulu, İscehisar İmam Hatip Ortaokulu. Netice olarak Afyonkarahisar Türkiye Yüzyılına hazırdır… İlimize son 20 yılda yaptıklarımızın sadece başlıklarını yazmak dahi sayfalarca yer kaplıyor. Afyonkarahisar’ı geliştirmek, kalkındırmak ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çok çalışıyoruz.

Benim fedakâr, çalışkan ve vefakâr hemşehrilerim yapılan bu hizmet ve yatırımları çok iyi görüyor.

Bundan önceki 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da Afyonkarahisar’a muhteşem yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.

“Neyin müjdesini verdiysek her birini gerçekleştirdik”

“Milletvekilleri olarak bizler, Valimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız; birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmaya, ilimize yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz” diyen Eroğlu konuşmasında, “Daha önce vatandaşlarımıza, kıymetli hemşehrilerimize hangi yatırım müjdesini verdiysek Allah’a şükür her birini tek tek gerçekleştirdik. Bütün bunlar hizmet aşkıyla, memleket sevdasıyla oluyor. Ancak hizmet aşkı nedir bilmeyenler, memleket sevdasını yüreğinde hissetmeyenler bizim yaptığımız bu yatırımları anlayamazlar. Ziya Paşa’nın meşhur ifadesinde olduğu gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Benim kıymetli hemşehrilerim memleketine hizmet edenlerle ilimize tek bir çivi dahi çakmayanların ayrımını çok iyi yapar. Bütün hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi ve sevgilerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Son 20 yılda 45 milyar liralık yatırım yaptık”

Afyonkarahisar’a 45 Milyar TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu şunları söyledi; Afyonkarahisar’ımızda vatandaşımızın dertlerini dinliyor, daha sonra da vatandaşlarımızın dertlerini çözmek için çözümler üretiyoruz. İlimizden çözemediğimiz mes’eleleri, Ankara’da Bakanlıkları ziyaret ederek çözmenin gayreti içerisinde oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Afyonkarahisar’a çok ayrı bir ehemmiyet gösteriyor. Kendisiyle her görüşmemizde ilimizle alakalı mes’eleleri, yatırımları bize soruyor. Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapın talimatını veriyor.

Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından ziraat ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik. Son 20 yılda ilimize 45 milyar TL’den fazla muazzam bir

yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımızı adeta yatırımların merkezi haline getirdik.

Afyonkarahisar’ın 20 yıllık değişimini fotoğraflarda sergilediler

Toplantıda Afyonkarahisar’ın AK Parti’den önceki ve sonraki uydu haritası bazı yatırımların önceki ve sonraki durumları sergilendi.

“Ceza aldık diye birbirleri ile kucaklaşıp bayram havası yaşıyorlar”

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi; Bizim de yargıladığımız konular oldu ama biz hiçbir zaman bize ceza verdiler diye birileriyle kucaklaşıp bayram havası yaşamadık. Bu işte bir bit yeniği var. Kaldı ki bu ceza kesinleşmiş bir ceza değil, bunu haber alıp toplantı yapmak, sevinç çığlıkları atmak, normal bir şey değil. Bir de Cumhurbaşkanımızla eşdeğer tutuyorlar. Cumhurbaşkanımız bir şiir okuduğu için cezaevinde yattı, bunlar yüksek yargı mensuplarına hakaret ettiler. Kaldı ki bu, henüz kesinleşmemiş bir karardır.

“İP’in il başkanının vizyonu yalandan ibarettir, Allah akıl fikir versin”

Bir gazetecinin İP il başkanının AK Partili gençlerle ilgili iftirasını sorması üzerine de cevabı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan verdi. Karahan “Sinanpaşa'daki bu organizasyon üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin kendi aralarında bir doğum günü kutlamasıdır. Konunun AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları ve Sinanpaşa Gençlik Kolları ile alakası kesinlikle yoktur. Ne yazık ki malum partinin malum il başkanının siyaset anlayışı iftiradan yalandan dolandan ibarettir. Ben buradan naçizane kendisine bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Bundan sonra basına bir demeç vermeden önce kendisine iletilen konunun doğruluğunu araştırsın. Bizim vizyonumuz Sayın Bakanımızı anlattı; Türkiye vizyonudur, hizmet vizyonudur. Ne yazık ki bu malum partinin malum il başkanının vizyonu da yalandan dolandan iftiradan ibarettir. Allah akıl fikir versin” dedi.

Editör: Haber Merkezi