ERENLER KÖYÜ DERTLİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü karşısında bulunan Erenler Köyünde sorunlar bitmiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü karşısında bulunan Erenler Köyündeki sorunlar bitmiyor.
Yaklaşık 2 bin üniversite öğrencisinin yaşadığı köyde sorun çok ama çözüm üreten yok. Köyün, öğrenci yurdunun bulunduğu bölümünün yolları çamur, yeşil alanlarıysa moloz yığını halinde.
Misafir olarak gelen öğrencilerimize kendimizi en iyi şekilde tanıtmamız ve misafirlerimizi ağırlamamız gerekirken, kendimize yakışmayan bir durum sergiliyoruz. Şehir merkezindeki birçok yurttan daha iyi kalitede olan köyümüzdeki 15 öğrenci yurdu, belediye ruhsat vermediği için, yıkılmayı bekliyor.
Yeha muhabirine açıklamalarda bulunan Erenler Köyü Muhtarı Hurşit Çetin, Köy Hizmetlerinin, köyü Eskişehir yolu kesiminden 500 metre içeriye kadar parsellediğini ve arazi sahiplerine verdiğini belirterek, şunları söyledi:
''Biz bu alanlara yurt yapmak için İl Özel İdaresine başvuru yaptık ama burası belediyenin mücavir alanı içinde kaldığı gerekçesiyle belediyeye gönderildik. Belediye de 'Siz köysünüz, bizim sizinle bir ilgimiz olmaz' diyerek Özel İdare'ye gönderiyor. Yani vatandaşı iki arada, top gibi oynatıyorlar. Madem belediyeye bağlıyız, niye belediye altyapımız yok, çevre düzenlemesi yok? Bütün hizmetlerimiz Özel İdare'den yardım olarak yapıldı, ancak herkesin bütçesi belirli. Yardımlarla bir yere kadar hizmet alıyoruz. Belediyeye soruyoruz, belediyeyle alakamız yoksa bu araziler için belediye neden bizden emlak vergisi alıyor?''
Editör: Haber Merkezi