Ercan, “Kimsenin CHP’ye küfür etme hakkı yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, “Sayıştay Raporu” sonrasında ortaya çıkan ve “Ulusal Basın”da manşetlerde yer alan Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden sınavsız memuriyet hakkı verilen7 kişinin KPSS sınavına girmeden yüksek derece de memur olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, düzenlediği haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar ve ülke gündemine dair değerlendirmede bulundu.

Göreve geldiklerinden bu yana 3’üncü kez basın toplantısı düzenlediklerini ifade eden İl Başkanı Ercan, yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını kaydetti.

EN DOĞRU ADAYLARI TESPİT ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tüm ilçeleri ziyaret ettiklerini belirten Ercan, “Göreve geldik geleli, yoğun bir tempo ile çalışma içerisindeyiz. Malumunuz Afyonkarahisar coğrafik olarak çok büyük, tüm ilçelerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. İlçelerdeki belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis adaylarımızı, meclis üyesi adaylarımızı, tespit etmeye çalışıyoruz. En doğru zamanda en doğru kişileri bulmaya çalışıyoruz. Partimize kendi üyelerinden veya dışarıdan bu işi götürebilecek ve sosyal belediyecilik anlayışına uygun olan arkadaşlarımızı tespit edeceğiz ve halkımızın önüne çıkacağız. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

BÜLENT ECEVİT’İ RAHMETLE ANIYORUZ, RUHU ŞAD OLSUN

5 Kasım 2006 yılında hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit’i rahmetle andıklarını söyleyen Başkan Ercan,“5 Kasım 2006 yılında kaybettiğimiz dürüstlük timsali ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen diyen, devlette çalıştığı dönemlerde israftan kaçınan uçağı olmayan, makam arabası Kartal olan, rahmetli Bülent Ecevit’i rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Umarım bundan sonraki yöneticilere örnek olsun diyoruz. Kendisini rahmetle ve saygı ile anıyoruz.” diye konuştu.

BATTI ÇIKTIDAKİ GECİKMENİN NEDENİ FORE KAZIKLAR MI?

Eski stadyum kavşağında yapımı devam eden battı çıktının gecikme nedenini soran Başkan Ercan, “Afyon genelinde yerel olarak gündemi değerlendirecek olursam bilindiği üzere stadyumun yıkıldığı yerdeki battı çıktı artık kabak tadı vermeye başladı. Vatandaş nerden gideceğini şaşırıyor, yollar karma karışık. Tabiki güzel şeyler yapılıyor ama duyumlarımıza göre oradaki fore kazıklarının yanlış çakılmasından dolayı bir gecikme olduğu söyleniyor. İnşallah bir ay içerisinde bu tamamlanırda halk çileden kurtulur. Bu önemli bulgudur çünkü Afyon’un ana atar damarlarından birisi olan yol kapalıdır, sıkıntılar yaşanmaktadır. Sayın Belediye Başkanımıza buradan, buranın bir an önce hallolmasını istediğimiz belirtelim.” ifadelerini kullandı.

HEM DEVLETİN HEM AFYONKARAHİSAR’IN KAYBI VAR

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun eksiklerinden dolayı sorumluların cezalandırılmasını isteyen Başkan Ercan, “Eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılan spor kompleksindeki eksiklikler tüm Afyonkarahisar kamuoyunun malumu. Daha önce Sayın Valimizin de tespitinde belirtilmiş olmasına rağmen Afyon’da oynanacak maçların iptal edilmesi çok önemlidir bizim için. Şimdiye kadar geciktirilmemesi olan bir konu. Kimin hatası varsa bu konular bir an önce açığa çıkartılmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır. Altından kalkamayacağı yükün altına kimse girmemelidir, ihaleleri alırken yaparken bunlara dikkat edilmelidir. Burada devletin, Afyon’un kayıpları vardır.” dedi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ MEMURLUĞA KISA YOLDAN GEÇİŞ KAPISI MI?

Afyonkarahisar Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak işe alınan 7kişinin memur olduğu bilgisinin Sayıştay Raporu sonrasında ortaya çıktığını ifade eden Ercan,“Ülke gündeminde biz en çok şuanda bizim gördüğümüz bu insanı herkes beyinlerine kazımalıdır. Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker. Bunun gibi temiz ve dürüst insanlar maalesef gün geçtikçe azalıyor. Türkiye çapında bugüne kadar biliyorsunuz Sayıştay Denetçi Raporları Meclise gelmiyor, okunmuyor, kaybediliyordu. Fakat bunun gibi dürüst bürokratlar işte şu son dönemde belediyelerde yaptığı açıklamada ve raporlarda görülüyor ki Türkiye gerçekten soyuluyor. 1 liralık 2 liralık hortum 78 liradan, boşa harcanan benzinler, bir sürü masraflar, 640 kişi geziyor, 10 bin kişi geziyor gibi masraf gösteriliyor. Bu bizim belediyelerimiz de varsa açığa çıkmalı ve derhal açığa alınmalıdır. Kim olursa olsun. Bu milletin malı çarçur edilmektedir. Afyon Belediyemizde de yine aynı Sayıştay Raporlarına göre ulusal basında da yer aldı. İstisnasız memurluklar vardır yani KPSS sınavına girmeden ki insanlar o sınavlara para harcıyorlar, emek harcıyorlar, o sınavlarda başarılı olalım da devlet memuru olalım diye. Fakat maalesef bazı açık gözler kul hakkı yemiyorum diye etrafta gezinenler kulların, o insanların haklarını çatır çatır yemişlerdir. Yani çok kolay yönden istisnai memurluk nedir, özel kalem müdürlüğü. Özel kalem müdürü alıyor bir belediye ki bizim Afyon’da da olmuş, iki sene içinde 7 kişi bir ay çalışıyor, 9 gün çalışıyor, 8 gün çalışıyor, küt Ankara’ya, küt bilmem başka yere, yani hiç bir KPSS sınavına girmeden yüksek derece de memur oluyorlar. Ve bu halkın parası, bu çocukların hakları, biz diyoruz ki liyakat, liyakat, liyakat, sınav, sınav, sınav ama sınavsız yolu da bulmuşlar. Bu Sayıştay Raporları’nda sadece Afyon ile ilgili olanı söylüyorum. Kim bilir Türkiye’nin tüm ilçelerinde neler oluyor. Bu kadar başı boşluk, bu kadar soyguna anca Türkiye dayanır, iyiki ayaktayız diyorum. Bu konularda bu tür memurlara, bu tür denetçilere ihtiyacımız var. Türkiye’de o denetçinin verdiği raporlara göre işlem yapılmıyor ama Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker görevden alınıyor. Yani göreve gelemiyor. Mutlaka tam bilemiyoruz ama ya tehdit var, ya bir an evvel çekil şeyi var, bunları biz doğru bulmuyoruz. Bu dürüst insanlara sahip çıkılması lazım, asıl alınması gerekenler o hırsızlıkları yapanlardır.” dedi.

KILIÇDAROĞLU EVİNİ SATMAK ZORUNDA KALDI

Açılan davaları kaybetmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evini satmak zorunda kaldığını söyleyen Başkan Ercan, “Türkiye’de bir aldatmaca söz konusu. Bunu medyanın yoğun bombardımanı altında olan Türk halkı yaşıyor. Siyasetin önde gidenleri, iktidar mensupları her fırsatta Türkiye’nin bütün sorunlarını unutuyor, sadece Kılıçdaroğlu. Bu Kılıçdaroğlu varya, bu Kılıçdaroğlu çapsız, bu Kılıçdaroğlu işte seviyesiz. Bizim genel başkanımızda dava açmıyor. Ağzından çıkan her kelimeye dava açılıyor. Ve maalesef davaları kaybediyor. Evini satmak zorunda kaldı. Bu muhalefeti susturmaktan başka bir şey değildir. Yani Kılıçdaroğlu çapsız da bu Türkiye’yi Kılıçdaroğlu mu getirdi. 16 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Bunu iyi düşünmemiz lazım. Ben halkımıza soruyorum, pancar üreticisine soruyorum, hayvancılık yapanlara soruyorum, işadamlarına soruyorum, konkordato ilan edenlere soruyorum, öğrencilere soruyorum bütün eğitim sistemini kim allak bullak etti, sağlık sistemini kim allak bullak etti. Geçmediğimiz köprüden geçenden 1 lira geçmeyenden 3 lira ödenen bir ülke olabilir mi. bunu Kılıçdaroğlu mu yaptı. Bütün yetki elde, yargı elde, emniyet elde, hazine elinde. Hatta damatla birlikte işte hazinenin başına getirildi. Bütün fonlar elinde, hala bu Kılıçdaroğlu var ya. Buna halkımızmaalesef inanıyor. Bir kişiye söyle söyle, haa sebep bu mu diye düşünüyor. Muhalefette olan bir partinin gücü sadece iktidarı uyarmaktır. Bu konulara tük Afyonkarahisar halkının dikkatini çekmek istiyorum. Kendi sofrasına dikkat etsin, ne kadara besleniyordu,ne kadara alıyordu, ne kadara satıyordu. Bunları iyi değerlendirsin, domates kaç lira oldu, et kaç lira oldu, hayvancılık yapanlar yemin çuvalı kaç lira oldu, şeker pancarı üreticisi ne durumda, şeker fabrikaları kapatılırken hiç kimse sesini çıkartmıyordu, bunun acısını önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğiz. Ülke gündemi bunlar olmasına rağmen maalesef bütün televizyonlarda medyada işte Kılıçdaroğlu şöyle, Kılıçdaroğlu böyle yani keşke Kılıçdaroğlu gibi düzgün olsa da iktidar onda olsa da böyle yaptı. 16 yıldır iktidar aynı söylemlerle dolaşıyor, bunlar vatandaşın gündeminde biliyorlar, yaşayan biliyor.” dedi.

TURİST SAYISI ARTTI GELİR ARTMADI

Türkiye’ye gelen turist sayının rakamlarının abartıldığını söyleyen Başkan Ercan, “Turizm konusuna değinmek istiyorum. Bazı rakamlarla abartılıyor. Deniliyor ki Türkiye’de turist sayısı çok arttı. Arttı ama turistin getirisi arttı mı artmadı. Çünkü dolar yüksek, Euro yüksek, dışarıdaki Avrupalı geliyor burada işte 100 lirası 700 lira oluyor, 600 lira oluyor, rahatlıkla geliyor. Yani Türkiye’deki harcadığı para azaldı. Turist sayısı çoğalmış olabilir ama bizim hamallığımız arttı. Turist sayısının çoğalması hiçbir şeyi ifade etmiyor, mühim olan kaliteli turistin gelmesi,turizm gelirlerinin artması, her konuda bir sıkıntı var. İnşallah biz bunu yerel seçimlerde halkımız görecek ve iktidara gereken cevabı verecektir diye düşünüyorum. Türkiye genelinde hareketlenme başlayacak, günlük söylemlerle, değişik gündemler yaratarak, bununla bir yere varılamayacak. Halk gerçek gündemini ve gerçek konusunu bulacak ve bunu değerlendirerek iktidara dur diyecektir.” dedi.

KİMSENİN CHP’YE KÜFÜR ETME HAKKI YOK

Parti’den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen 6 isim hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Ercan, “Partinin üyesiyim diyen kişiler, kim olursa olsun, ben dahil, Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları dahil partiye küfretmeye, hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

Ercan, “Söylenenler doğrudur. Hiçbir kurum sahipsiz değildir. Partinin üyesiyim diyen kişiler, kim olursa olsun, ben dahil, Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları dahil partiye küfretmeye, hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Şuanda söylediniz kişi 5 arkadaşımız ve bir de disiplin kurulu üyemiz var içerisinde 6 kişi disiplin kuruluna sevk edildi. İhraç istemiyle sevk edildi. Ama şuanda bu yargıda olduğu gibi hukuki bir süreç. Disiplin kurulanda olan bir konuya ben de, disiplin kurulu başkanımız ayrıdır, yüksek disiplin kurulu Ankara’dadır. Benim, genel başkanın etki etmesi söz konusu değildir. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız suçları yoksa, söyledikleri eleştiri kapsamındaysa şayet, disiplin kurulu bunu değerlendirecektir. Eleştiri kapsamında değil, hakaret boyutundaysa bunun savcılık boyut da vardır, genel merkez o şekilde değerlendirir. Onların çünkü avukatları var, hakaretler var, bunları sosyal medyada kimse paylaşamaz, eğer dışarıda eleştiri hakkını kullanacaksa zaten yeteri kadar dışarıda trol var, genel başkana, genel merkeze küfreden bizim iç trollerimiz olursa bunu hiçbir parti bünyesinde barındırmaz. Hangi partinin genel başkanına küfretmek, genel merkezine hakaret etmek vardır da üyesi hala üye pozisyonundadır başka partilerde. Bunu da takdirinize sunuyorum. Böyle bir şeyi biz düşünemeyiz. Gelirler bizim etkinliklerimiz de yanımızda olurlar, partinin etkinliklerin de burada olurlar, fikirleri varsa biz onlardan yararlanırız, değerlendiririz ama dışarıdan bırakıp gittikten sonra kimsenin burayı bombardıman etmeye kimsenin hakkı yok. Burada pırıl pırıl çalışan bir yönetim kurulumuz, gençlik kolumuz ve kadın kolumuz var. İlçelerle bütünleşiyoruz, eksi kırgınlıkları sarmaya başlıyoruz, burası birilerinin milletvekili, il başkanı belediye başkanı olma yeri değildir. Tabi ki her üyenin hakkıdır bu, genel başkan da olabilir ama kırarak dökerek değil, belli kurallar çerçevesinde mücadelesini yaparak olacaktır bu.” dedi.

DEMİRKIRKAN İLE RÖVANŞ ALACAĞIM YOK

CHP Afyonkarahisar eski İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın sosyal medya hesabımı paylaşımı hakkında da konuşan Ercan, “Şimdi ben Kemal bey seçimi kazandığı zaman il başkanıydım. Bana karşı kazanıldı. O zaman parti gençleşiyor, kemal bey geliyor, arkadaşlarda çalışsın, biz 73 bin yaptık oyu. Arkadaşlar bunu 80 bin yapar, 90 bin yapar diye bir düşüncede olan bir insanım. Keşke artırsalardı oyları, 63 bine düşürdüler, seçmen sayısı artmasına rağmen. Bunun zamanı ve koşulları belki farklıydı ama keşke iyi şeyler yapsalardı. Yönetim düşme noktasında kimse kalmamış, ondan sonra seçimlerde bir başarısızlık söz konusu, arkadaşlar doğru olanı yaptılar. Ben niye rövanş alayım, ben 3 dönem zaten il başkanlığı yaptım. Bu dönem yapma durumumda yoktu. Bu işe parti sahipsiz kalmasın diye görevlendirildim. Parti görevidir. Canım pahasına da olsa yaparım ben bu işi. Kimseden icazet de almam, kimseye emir de vermem. Bütün arkadaşlar benim arkadaşlarımdır, hepsi konularında yetkilidir. Günde 4 ekip çalışıyor bazı ekipler akşam bana haber verdiği zaman o arkadaşı da ben oraya görevlendirmiş diyorum ben. Herkes çalışıyor, burada oturup keyif çatmıyoruz biz. Rövanş diye de bir şey yok Kemal Bey’in başkanlığında samimi olarak söylüyorum, çok sevinmiştim, iyi ya bir yükten kurtuldum, çünkü parti görevi çok zordur. Biz buralardan maaş almıyoruz, rant elde etmiyoruz, iktidar partisi değiliz, avantajları yok bizim işin. Tamamen külfettir, şuanda ben iş yerimi kapattım burada basın toplantısı yapıyorum. Hep geliyoruz burada partimize ülkemiz adına inandığımız idealler doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Kemal Bey ile de hiç bir rövanş alacağım yoktur. Her çağırdığı toplantıya da geçmişte de elimden geldiğince geldim ama bugüne kadar seçileli bir buçuk ay oldu. Kemal Bey daha buraya gelmedi. Cumhuriyet Bayramı’nda resepsiyon verdik, yandaki bir kahvede oturmuşlar Cumhuriyeti kutluyorlar. Bu arkadaşların partili olduğuna ben inanmıyorum. Partiliyse gelirler burada kaynaşalım görüşelim, öyle kağıtla yazmayla olmuyor kusura bakmasınlar. Yazışma kaynaşma gelir buraya biz kimseye kırgın değiliz, küskün değiliz, biz partimize hizmet eden herkesin kulu kölesi oluruz. Bize yardımcı olsunlar, dışarıdan gazel okumayla olmuyor. Telefonda yardım ederiz, yardım neyi edeceksin, köstek olmasınlar destek bekliyoruz biz. Kimseye de rövanş anlaşımız yoktur, bunu böyle bilsinler. İki buçuk sene ben siyasetin dışında kaldım, hiçbir zaman bir partilinin aleyhinde konuşmadım. Her etkinliğinde çağırdığında geldim, onlar da gelsinler.” dedi.

Editör: Haber Merkezi