Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi Maketi Belediye Binasında

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından yapımı tamamlanan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi bölgenin en modern tesisi olması, sıfır atık vizyonuna uygunluğu ve enerji üretimi ile Türkiye’ye örnek oldu.

Afyonkarahisar’ın tamamına katı atık hizmeti vermesiyle ülkemizde katı atık hizmeti verilen nüfus bakımından büyükşehirleri bile geride bırakarak ilk sıralarda yer alan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, tesise gelen çöplerin %80’ine yakınını geri dönüştürerek doğanın korunmasını sağladığı gibi, ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkıda bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Çevre Hizmetleri Birlik Başkanı Mehmet Zeybek, çevre sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkanımız Mehmet Zeybek, “Çevre sağlığı, insan sağlığı demektir. Bu doğa bize çocuklarımızın, torunlarımızın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bizlerin en önemli görevlerindendir. Bu bilinçle çalışmalarını yürüttüğümüz Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’miz şu anda örnek alınacak bir konumdadır. Çevremizi bu denli korurken diğer taraftan da bu çöplerimizi ekonomimize elektrik, ısı, yakıt gibi geri dönüşümlerle kazandırıyoruz. Artık çöplerimiz götürülüp toprak altına gömülmüyor, son teknolojiler kullanılarak yüksek verimlilikle geri kazandırılıyor. Her zaman bilime, teknolojiye dayalı çalışmalarımızın üzerine katarak devam edeceğiz. Tabi ki bu hizmetlerin duyurulması, örnek gösterilmesi gerekmekte. Bu amaçla yapılan tesis maketi şu anda Belediye binamız girişine sergilenmektedir. Yatırımların ülkemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi