Engelsiz Yaşam Merkezi İhale Aşamasına Geldi
limizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait Yenice mahallesi üzerinde yaklaşık 20 bin metrekarelik arazi üzerinde 60 kişilik Engelli Yaşam Merkezi inşaa edilmesi için yapılan başvurunun değerlendirmelerinin yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, kısa bir süre sonra ihalesinin yapılacağı bilgisini verdi.
İlimizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait Yenice mahallesi üzerinde yaklaşık 20 bin metrekarelik arazi üzerinde 60 kişilik Engelli Yaşam Merkezi inşaa edilmesi için yapılan başvurunun değerlendirmelerinin yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, kısa bir süre sonra ihalesinin yapılacağı bilgisini verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından engelli bireylerin sosyal yaşam alanlarının oluşturulması ve topluma kazandırılması amacıyla projelendirdiği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen 20 bin metrekare alana sahip Yenice Mahallesi sınırları içerisinde yer alan araziye Engelsiz Yaşam Merkezi yapılması için başlatılan çalışmalarda ihale aşamasına gelindiği belirtildi
Yatırımların kontrolü çevre ve şehircilikte
Kamu yatırımlarının kontrolünü ve denetimi görevini yürüten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelsiz Yaşam Merkezi projesindeki son duruma ilişkin bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Yenice Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 20 bin metrekarelik arazide 3 katlı idari bina ve 3 bloktan oluşan Engelsiz Yaşam Merkezi yapılması yönündeki projenin bakanlık tarafından incelendiği ve ihale aşamasına gelindiğini söyledi. Okumuşer; “Engelsiz Yaşam Merkezi yapım işi geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresinin katkılarıyla ve Müdürlüğümüzün talepleriyle projelendirilerek hazırlandı ve onaylandı. Yaklaşık maliyetleri müdürlüğümüze teslim edildi. İhalesi kontrollü olarak kurumumuz tarafından yapılacak. İhalenin talimatı 24 Temmuz tarihinde Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze yazıldı. Önceki gün Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşme neticesinde önümüzdeki hafta ihale talimatının müdürlüğümüze verileceği belirtildi” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi