“Engelliler toplumun ayrılmaz parçasıdır”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, engelli vatandaşların toplumsal yaşamda var olabilmesi adına çok önemli adımların atıldığını kaydetti.
Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "AK Parti hükümetlerinin yönettiği Türkiye'de artık, engelli vatandaşlarımız yardım edilen değil, ürettiklerinden ve kazanımlarından faydalanılan bir noktaya erişmişlerdir" dedi.
Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin, tüm kesimlere eşit hizmet sunma anlayışını benimseyen AK Parti hükümetinin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Zeybek, şöyle devam etti:
"Engellilerin çalışma yaşamında var olabilmesi için ilk kez yapılan engelli memur sınavından, engelli vatandaşlara yönelik uygulanan KDV muafiyetine kadar pek çok yasal düzenlemenin AK Parti hükümetlerince gerçekleştirildi. 2012 yılında Türkiye artık, engellilerin ötekileştirildiği, topluma yabancılaştırıldığı bir ülke olmaktan çıkmıştır. Geldiğimiz noktada, engellilerin eve hapsedildiği anlayış yıkılmış, geliştirilen pozitif ayrımcılık ilkesi ile evde bakılan her engelli için bakım yapan yakınına maaş bağlanmıştır. Engelliler için yapılan yasal düzenlemeler ile artık engelli çocuğu olan anneler erken emeklilik hakkından yararlanabilmekte, engellilere ait bir ev emlak vergisinden muaf olmakta ve engelliler için üretilen araç ve gereçler KDV'den muaf olmaktadırlar. Yapılan yasal düzenlemeler ile artık engelliler toplumsal hayatta üreten, iş yaşamında aktif bir bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini dilerim."
 
Editör: Haber Merkezi