Engelliler, öğrenciler ile bir arada
Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri, engelli vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet ettiler.
Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri kendi imkânları ile yaptıkları yiyecekler ile okulun konferans salonunda engelli vatandaşlar ile bir araya geldi. Daha sonra bir konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Tuncay Demiroğlu, yönetmelik gereği okul bünyesi içerisinde çeşitli öğrenci sosyal kulüplerinin açıldığını belirterek, ''Bunlardan bir tanesi olan kültür edebiyat kolu toplum hizmeti kapsamında “Dost sohbetler” adında bir proje gerçekleştirmek istediklerini bizlere söylediler. Bizler de gerekli yardımları yaptık ve bu proje gerçekleşti” dedi.
Kocatepe Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilgün Karataş ise öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde bir takım zorluklarla karşılaştıklarında geri çekildiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Onlara yeni bir güç katabilmek amacıyla hayatla mücadeleyi uyumu anlatabilmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Böylece mücadeleyi bırakmamaları gerekiyor ve zorlandıkları kısımda etrafa bakıp ümit toplayabilmeleri gerekiyor. Biz daha önce de bu tür organizasyonu yapmıştık, orada söylediğimiz gibi bireysel farklılıklar çocukların uyum içinde olmasını engelliyor. Her ne olursa olsun birbirlerine saygı duymaları gerektiğini, herkesin haklarının eşit olduğunu hep daha öncesinden söyledik. Bu tür organizasyon bu düşünceleri destekliyor.''
Okulda santral görevlisi olarak görev yapan görme engelli Ahmet Olucak da, bu tür programların çok verimli olduğunu belirtti.
Program sonrasında Okul Müdürü Yardımcısı Tuncay Demiroğlu ve Kocatepe Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilgün Karataş, engelli vatandaşlara çiçek dağıttılar.
Editör: Haber Merkezi