ENGELLİLER MECLİSİ BİR İLKİ BAŞARDI
 
Kent Konseyi çatısı altında oldukça aktif bir çalışma sergileyen Engelliler Meclisi, görme engelliler ve aileleri için ciddi zorluk teşkil eden eğitim sorununa çözüm buldu.
 
İlimizde görme engelli okulu olduğu için yıllardır il dışında eğitim almak zorunda kalan görme engelliler için Kadaifçioğlu YİBO bünyesinde görme engelli sınıfı oluşturuldu.
 
Görme engellilerine müjde niteliğindeki bu gelişme ile ilgili açıklama yapan Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, artık görme engellilerin eğitim almak için il dışına gitmek zorunda olmadığını söyledi.
 
Görme engellilerden gelen yoğun talep üzerine girişimlere başladıklarını kaydeden Başkan Yurt, "Görme engelli kardeşlerimizin talebini dilekçe yolu ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne illettik. Buna bağlı olarak yapılan görüşmeler neticesinde, Kadaifçioğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bir görme engelli sınıfı oluşturulması kesin olarak planlandı" dedi.
Görme engelliler için önemli bir sorunu çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Yurt, ilimizde ilk olacak görme engelliler sınıfına kayıt yaptırmak isteyen ilkokul düzeyindeki görme engellilerin, Engelliler Meclisi'ne ya da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerektiğini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi