ENGELLİLER KISA METRAJLI FİLİM ÇEKİMLERİNE BAŞLADI
 
Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi 3. Aralık Dünya Engelliler günü için, bir Engellinin hayalini gerçekleştirmek adına Kısa Film çekimlerine başladı.
 
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destek verdiği, Yönetmenliğini Mustafa Ersöz’ün üstlendiği ,Başkan Nilgün Akgün öncülüğünde ,Kısa Film çekimleri tüm hızıyla İhsaniye Döğer Fring Vadisinde çekilmeye başlarken,ilk defa engelliler eline kamerayı alıp çekim yaptılar. Engelliler tarafından Kamera arkası çekimleri başta olmak üzere Film’de sesleri kaydederek ortaya Kısa metrajlı sürpriz bir film hazırlayacaklarını belirttiler.      

İhsaniye Döğer Fring Vadisinde Engelliler tarafından ortak çalışma doğrultusunda hayata geçirilecek olan kısa film çalışması bir engellinin en çok hayal ettiği bir hayalin gerçek olması konusunun işleneceğini kaydettiler.
Yönetmen Mustafa Ersöz yönetiminde “senaryo yazımı, kısa filmin temel ilkeleri ve yapımı” ve “ekipman kullanımı” konularında öncelikle eğitim verildi. Başkan Akgün; hayatlarından kesitlerle ilgili olarak bir engellinin hayalinin konu olarak senaryo hazırladıklarını belirterek, sesleri kaydetme ve müzik tasarımı aşamasında, Üniversite öğrencileri tarafından özellikle  görüntü çekimi ve yönetimi aşamasında aktif olarak rol alaraklarını , farklı bir alanda ilk defa Engelliler ile birlikte çalışma örneği sergileyecekler; dedi.

Kısa Film çekiminin asıl amacının, Engellilerinde bir hayali olduğunu ve hayallerinin gerçekleşmesinde insanların engellilere bakış açısını değiştireceğini düşündüklerini belirttiler.


HABER : A HABER AJANS ( A.U )
.
 
Editör: Haber Merkezi