Engelli vatandaşlardan Valiliğe teşekkür

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelinin Katkıları ile Kimlik Başvurusunu Gerçekleştiren Demir Ailesi Afyonkarahisar Valiliğine Teşekkür Etti.

İlimizde yaşayan KOAH ve obezite hastası 88 yaşındaki Eyüp Demir ile görme engelli oğlu Halil Demir'in kimlik başvurusu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelinin katkıları ile gerçekleştirildi.

KOAH ve obezite hastalıkları sebebiyle ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve uzun süredir sağlık problemleri ile mücadele eden 88 yaşındaki Eyüp Demir ile beraber yaşam mücadelesine devam eden Demir'in görme engelli oğlu Halil Demir yeni kimlik kartı çıkartmak için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvuruda bulunmak istedi. Kendi imkanları ile kuruma gidemeyen Eyüp Demir ile görme engelli oğlu Halil Demir’in İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüyle iletişime geçmesi üzerine Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından kurum aracı ve görevli personel Demir ailesinin ikamet ettiği ev adresine gittiler. Evden Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelleri yardımlarıyla çıkarılan baba ile oğlu kuruma getirildi.

Eyüp Demir ile görme engelli oğlu Halil Demir’in kimlik kartı müracaatı sırasında bilgiler veren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser; “Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın böyle durumlara karşı çok hassas davrandığı herkesçe bilinmektedir. İvedilikle aile ile iletişime geçerek hemen yardımcı olma talimatını verdi. Vatandaşımızın oğlu görme özürlü, kendisi de yürüyemiyor. Oğlu kendisinin görme özürlü olduğunu, babasının da KOAH ve obezite olduğunu, evden dışarıya çıkamadıklarını söyledi. Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın bize geldiği gün verdiği talimat şöyledir. Tabii ki bu genel olarak Cumhurbaşkanımızın da talimatıdır. 'Vatandaşa hizmet odaklı anlayış içerisinde çalışın. Biz bu düşünceyle vatandaşımızı evinden aldık, kurumumuzun girişine engelli vatandaşlarız için oluşturduğumuz büroda tüm işlemlerini yaptık” dedi.

Eyüp Demir’in görme engelli oğlu Halil Demir, yeni kimlik kartlarını almaları yolunda kendilerine yardımcı olan Valiliğimiz ile İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederken, kendileri gibi birçok engelli vatandaşında yararlanacakları bu büronun oluşturulması talimatını veren Vali Mustafa Tutulmaz’a da şükranlarını sundu.

Editör: Haber Merkezi