Engelli Mehmetçiklerimiz Terhis Belgesi Alma Sevincini Yaşadılar.

İlimizde yaşayan 31 fiziksel ve zihinsel engelli vatandaş, temsili olarak yaptıkları bir günlük askerlik görevlerinin arından yemin ederek terhis oldular. Terhis belgeleri Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
İkmal ve Garnizon Komutanlığı yerleşkesinde gerçekleştirilen yemin törenine, Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez ve eşi Hülya Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Askeri Erkan, STK Temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.
 
Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askeri üniformalarını giyen 31 engelli, önce alanda kendileri için hazırlanan masalar üzerindeki Türk Bayrağı ve silahlar üzerine ellerine koyarak, ‘askerlik yemini’ ettiler.
 
Engelli Mehmetçiklerin yemini beğeni ve duygu dolu bir şekilde izlendi. Akabinde engelli Mehmetçiklerin adına engelli Emekli Öğretmen P.Er Mete Cumhur Şener tarafından yaş kütüğüne devre plaketi çakılmasının ardından bir konuşma yapıldı.
 
P.Er Şener konuşmasında;”Engelli olarak bir gün dahi olsa askerlik yapmak bizlere gurur vermiştir. Vatan için edilen bir yemin cana mâl olur. Bu yemini etmek bizim için onur ve gurur vericidir. Bu yeminin bedelini ödemeye her zaman hazırız. Biraz önceki yemin eden birliğimiz Çanakkale’de, Afyonkarahisar’da ve birçok yerde vatanı için kahramanca savaşan askerlerin arkasında yer almıştır. Onlar ettikleri yeminlerin bedellerini ve hakkını ödediler. Bu yemin o kadar önemli ve kutsaldır. Yeminimiz hepimize şeref olsun. Arz ederim.”dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından engelli Mehmetçiklere Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verilirken, hatıra fotoğrafları çektirildi. Mustafa Taş isimli engelli kardeşimize terhis belgesi verilirken aynı gün evlenecek olan ve gelinlikle tören alanına gelen kardeşi Nalan Nur Taş kardeşini tebrik ederken mutlu ve aynı zamanda duygulu anlar yaşandı.
 
Törenin sonunda ise İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez duygu ve düşüncelerini aktaran konuşmasının sonrasında engelli Mehmetçiklerin resmi geçit töreni ile program son buldu.
 
İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez’in konuşması için tıklayınız.
 
Editör: Haber Merkezi