Engelli dostu Başkan Çoban geleneği bozmadı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana her 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen 'Engelliler Gecesi' geleneği bu yıl da bozulmadı.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde düzenlenen gecede, engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla bir araya gelen Başkan Çoban, gelecek yıl ki Engelliler Gecesini, Kent Meydanın altında engelliler için erişilebilir bir konumda olacak restoranda yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engelli olmanın bir sorun değil; ancak engelliliğin toplumun tartışmasız bir gerçeği olduğunu söyledi. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına her yıl 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutladığını belirten Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve geldiği günden bugüne her zaman engellilerin yanında olduğunu belirterek, tüm engelliler adına Başkan Çoban'a çiçek takdim etti.

BİRLİKTİR'DEN BAŞKAN ÇOBAN'A TEŞEKKÜR

Engelli tüm vatandaşların Dünya Engelliler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ise Kent Konseyinin en çalışkan meclislerinden bir tanesinin Engelliler Meclisi olduğunu belirterek; "Düzenledikleri bu tür etkinliklerle engelli kardeşlerimizin hayata tutunmalarını ve evlerine kapanmamalarını sağlayan Engelliler Meclisimizi ve diğer engelli derneklerimizi kutluyorum" dedi. Birliktir, genel olarak Kent Konseyi çalışmalarına ve özellikle Engelliler Meclisi'nin faaliyetlerine verdiği desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

ENGELLİLER İÇİN ÖRNEK DÜZENLEMELER YAPILDI

2009 yılından bu yana yine bir Dünya Engelliler Gününde geleneği bozmayarak, engelli vatandaşlarımız ve yakınlarıyla bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da geceye katılan tüm engelli vatandaşlara teşekkür etti. Geride kalan 8-9 yıllık süreçte genelde hem hükümet düzeyinde yerelde ise hem Belediye hem de devletin diğer kurumlarının ve engelli derneklerinin çok güzel hizmetler yaptıklarını kaydeden Başkan Çoban, "İlimizde ve ülkemizde gelişmiş ülkelerdekilerden daha güzel ve daha örnek bir yapıda engelli kardeşlerimiz ve onların aileleri için çok güzel düzenlemeler yapıldı. Bunlar elbette yetmeyebilir ama ülkemizi yönetenler gerçekten sağlam bir iradeye sahipler. Engelliler için ne yapılması gerekiyorsa, yapmamız gerekiyor anlayışında olan insanlar. Onlara buradan teşekkür ediyoruz. Hep beraber bu güzel insanları alkışlayalım" dedi.

"GEÇMİŞTE BUGÜN YAPTIKLARIMIZIN YÜZDE 5'İ DAHİ YAPILMAMIŞ"

Afyonkarahisar Belediyesi'nin tüm ilgili birimleriyle engelli kardeşlerimizden ve devletin diğer kurumlarından engellilerle ilgili gelen talepleri geri çevirmemeye gayret ettiğini dile getiren Başkan Çoban, "Ülkemizin dört bir yanında 600'e yakın engelli vatandaşımıza akülü araç, 328 vatandaşımıza ise tekerlekli sandalye dağıttık. Yine engelli kardeşlerimiz için geceler, toplantılar, festivaller yaptık. Bunun yanında Afyonkarahisar'da kurulu bulunan tüm engelli derneklerimize yer temini noktasında belediye olarak yardımcı olduk. Bunların hiçbiri geçmişte belediyemiz tarafından yüzde 5'i dahi yerine getirilmeyen hizmetlerdi. Bunlar Belediyemizin görevi, yapmamız gerekiyordu, yaptık" diye konuştu.

"İNŞALLAH GELECEK YIL KENT MEYDANINDA BULUŞALIM"

Başkan Çoban, geceye katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekai İnan'a, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş'a engellilere yönelik desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gelecek yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde düzenleyecekleri Engelliler Gecesini, yapımına başlanan Kent Meydanının altında yapılacak yeni restoranda gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Başkan Çoban, engelliler için erişilebilir konumda olacak bu restoranda, engellilere yönelik bu tür faaliyetlerin de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

GECEYE KATILIM YOĞUN OLDU

Yapılan bu konuşmaların ardından, engellilerin ve ailelerinin gönüllerince eğlendiği geceye, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekai İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Editör: Haber Merkezi