"ENGELLİ BİREYLERE HAYRANLIKLA BAKIYORUZ"
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için büyük çaba içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Çoban; kent yaşamında özel önem verdiği dezavantajlı vatandaşlarımızın gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak imkânlar doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban mesajında şunları söyledi; "Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduk. Engellilerimiz için birçok çalışmaya imza attık.
Dağıttığımız 232 akülü araç ve 103 tekerlikli sandalye ile engelli kardeşlerimizi evlerinden dışarı çıkararak sosyal yaşama katılımlarını sağladık.
          Şehrimizi geleceğe hazırladığımız bu dönemde, yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi unutmadık. Dumlupınar 2. Cadde'de yapılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında olduğu gibi bu yıl içerisinde kentin bir çok bölgesinde başlattığımız kaldırım düzenlemelerinde yine engelli bireylerimiz için yürüyüş yolu oluşturuyoruz. Özürlüye değil; özgürlüğe yol veren Afyonkarahisar Belediyesi, engelli bireylere acıyarak değil; hayranlıkla bakmayı her zaman kendine bir görev bildi.
             Her şeyden önce engellilerin yanlış tutum ve davranışlarımızdan dolayı yıkılan duygu dünyaları onarılmalıdır. Son yıllarda engelli vatandaşların sorunları ve çözümleri konusunda Devletin yanında sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da yoğun gayret göstermektedirler.
          Toplumsal yaşamımızın her alanında, iradeleri, yaşam sevinçleri ve başarıları ile hepimize örnek olan, engelsiz, eşit bir yaşam için mücadele veren değerli vatandaşlarımıza, geleceğe umutla, güvenle bakabildikleri, daha verimli olabilecekleri bir dünya temennilerimle, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.
Editör: Haber Merkezi