ENGELLER AŞILIYOR

Engelliler Haftası nedeniyle hafta boyunca birçok etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve bayan Esma Balkanlıoğlu, engelli vatandaşlarımızla bir araya gelerek hoşça vakit geçirdiler.
Engelli vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte katıldığı yemekte açılış konuşmasını yapan 6. Nokta Körler Derneği Başkanı Mesut Yurt; Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine verdiği önem ve desteklerinden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. Vali Balkanlıoğlu’nun  ‘Bir engelli vatandaşımızın ailesiyle birlikte de olsa bazı engelleri aşamaz. Engellilerimizle tek yürek tek vücut olarak tüm engelleri kaldıracağız’ sözünü hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Mesut Yurt, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla her hafta 5 engelli kardeşimiz evinde ziyaret ediliyor. Onların ihtiyaçları tespit edilip ihtiyaçlar gideriliyor. Ayrıca engellilerle ilgili her projeye destekte bulunuluyor. Bu çalışmalar bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İlimizdeki engelli vatandaşlarımız bir arada, derneklerimizin hepsi burada, yardımcı olan kurum ve kuruluşlarda buradalar. Katılımlardan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Beraberce engelleri aşacağımıza inanıyor ve bu gecenin yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi. Yurt, konuşmasının ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Bayan Balkanlıoğlu’na çiçek takdim etti.
Engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle bir araya gelinen gecede konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay idame edebilmeleri ve ihtiyaçlarının karşılanması için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Özellikle SYD Vakfınca engelli vatandaşlarımız için bir çok proje üretildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “ İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza giyim, gıda, sağlık, yakacak, engelli arabası gibi tüm yardımların yanı sıra 130 aileye aile başı 500 TL. olmak üzere 65.000 TL. nakdi yardım yapıldı. Kişi başına 200 TL. olmak üzere eğitim yardımları yapıldı. Gelecek haftadan itibaren engelli vatandaşlarımıza özel hastanede yapılacak Check-up ücretleri da yine SYD Vakfı tarafından karşılanacak.’’ dedi.
‘Engelleri aşalım’ adıyla bir proje de başlattıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu; “ Engelleri aşmak münasebetiyle engellileri tanıyalım, onlara her konuda yardımcı olalım diye burada toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinliğe katkısı olan İkbal Otel sahibi iş adamı Salim Pancar’a teşekkür ediyorum. Başka konuşmalarımda olduğu gibi engelleri beraber omuzladığımız zaman engellerin aşılabilir olduğunu ifade ettim. Eğer ki şu günkü sağlığımıza sahipsek buda Allah’ın engelli kardeşlerimize merhametinden ve onlara bakmamızdan dolayı bizleri mükâfatlandırdığındandır. Bizler sahip çıkabilirsek, engelli vatandaşlarımızın da en az bizim kadar her türlü haklara sahip olduğunu ve bu ülkenin imkânlarından faydalanabileceklerine inanırsak, birçok engeli aşmış olacağız. Görünürde bu kardeşlerimizin engelleri var gibi görünüyor. Fakat bu kardeşlerimize yardımcı olmayan, onlar için çalışma yapmayan ve eksikliklerini gidermeyenler, asıl onlar engellilerdir. Onların kalbinde ve beyninde engel vardır. Engelli kardeşlerimize yapılan yardımlar var. Bu yardımlar onlara acıdığımızdan değil ve bunları yardım olarak da algılanmamalı. Yapılan her türlü çalışma onların en doğal hakkıdır.”dedi.
Sosyal bir devletin engellisine yardım eden, sahip çıkan devlet olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Medeni bir devlet olmanın, onların her imkândan faydalanmasının sağlanmasının ve onların rahatı için ortamlar sağlanması ile mümkün olacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti. “Biz Afyonkarahisar’da engellilerin elinden tutmaya çalışıyoruz. Hasta, yaşlı, bakıma muhtaç insanların elinden tutmaya çalışıyoruz. Kişisel müracaatları beklemeden, yerinde kontrol edip onları devlet himayesine alıyoruz. Buradan tüm Afyonkarahisar’lılara sesleniyorum. Çevresinde, eşinde, dostunda, akrabalarında mağdur insanlar varsa, gerçekten ihtiyaç sahibiyse bizlere ulaşsınlar.  Unutmayın bu kişileri görmezden gelirseniz veballeri size aittir. Gelin hep beraber ihtiyaç sahiplerine sahip çıkalım’’ dedi.
Programda Engelli vatandaşlarımızın masalarını tek tek dolaşarak onlarla ayrı ayrı ilgilenip sorun ve taleplerini dinleyen Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu engelli vatandaşlarımıza çeşitli  hediyeler verdi.
Gecenin sonunda mutluluklarını dile getiren Özürlü vatandaşlarımız ise, kendilerine verilen önem ve ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, önceleri yaşadıkları sıkıntıların, sorunların ortadan kalktığını söylediler. Her türlü ihtiyaçlarının ise SYD Vakfı tarafından karşılandığını söyleyen Engelli vatandaşlar, “Allah Devletimize zeval vermesin. Bizlere böylesine anlayışlı, merhametli ve çalışkan bir Vali verdiği için Allah’a şükürler olsun” şeklinde konuştular.
 
Editör: Haber Merkezi