Emniyet ve Jandarmadan eğitime destek

Afyonkarahisar'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli Sinanpaşa ilçesinde öğrencilere kitap bağışında bulundu.


İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı personeli birlikte anlamlı bir etkinliğe imza attı. Emniyet ve jandarma personeli 400 kitabı Sinanpaşa ilçesindeki 27 Ağustos İlkokulu ve Sinanpaşa Anaokulu öğrencilerine teslim etti. Gerçekleştirilen kitap bağış etkinliğine Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, ilçe protokolü, polis memurları ve jandarma personeli katıldı.
İlçede ilk kitap dağıtımı Sinanpaşa Anaokulu öğrencilerine yapıldı. Okul içerisinde minik çocuklarla yakından ilgilenen protokol üyeleri, çocuklara okumanın önemiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Daha sonra 27 Ağustos İlkokulu'na geçen protokol üyeleri burada öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Okul bahçesinde bazı öğrenciler İl Emniyet Müdürü Yıldız'ı selamla karşıladı. Müdür Gürsel de öğrencilere aynı şekilde karşılık verdi. Daha sonra içeri geçen protokol üyeleri burada da kitap dağıtımını gerçekleştirdi. Yeni kitaplarına kavuşan öğrenciler protokol üyelerine teşekkür etti.
ANLAMLI BİR HEDİYE
Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, kitap bağışında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve İl Jandarma Komutanlığı personeline teşekkür ederek, öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Kıyıcı, "Kitaplarımız Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorularak, öğrencilerimize nelerin daha faydalı olacağı araştırılarak, temin edildi. Bu faaliyetimiz aynı zamanda bizim öğrencilerimiz bir nevi meslek tanıtımı olması açısından hem askerimizi hem polisimizi başsavcılığımızı ilçe kaymakamını görerek ileride kendileriyle alakalı düşüncelerine yön vermesi amaçlanan bir proje. Şahsımız ve ülkemiz adına bu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizden de ricamız akşamları evlerine geçtikleri zaman daha çok kitaplarla hemhal olmalarıdır" dedi.
'ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ'
Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, kitap bağış kampanyalarının devam edeceğini söyledi. Bu şekilde çocukların kitap okuma alışkanlıklarına katkı sağlamayı hedefledikleri aktaran Müdür Gürsel Yıldız, "Bu organizasyonu jandarmayla birlikte yapıyoruz. Çocuklarımızla birlikte olmak bizi her daim mutlu ediyor. Ben emniyet teşkilatı olarak genel asayiş konularının dışında yaptığımız en kutsal ve en önemli hizmet olarak bu çocuklara yapmış olduğumuz kitap bağışlarını görüyorum. Bunu daha da arttırarak yapmaya devam edeceğiz. Çünkü okumayan insan bilgi sahibi olamaz, bilgi sahibi olmayan insan da güçlü olamaz. Bunları hepsi pırıl pırıl çocuklar, bizim geleceğimiz. Onlara böyle küçücük katkılarda bulunmak bizim en kutsal en önemli görevlerimizin başında geliyor" diye konuştu.
Daha sonra okul önünde protokol üyeleri günün anısına öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi