Emirdağ Rabia-Recep Kuş Anaokulu için Protokol İmzalandı

Hayırsever Abdullah Kuş’un desteğiyle Emirdağ ilçesine kazandırılacak 5 derslikli Rabia-Recep Kuş anaokulu için Valimiz Gökmen Çiçek başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever Abdullah Kuş arasında protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile diğer ilgililer hazır bulundu.

Babamızın Adı Yaşasın istedik

İlk olarak hayırsever Abdullah Kuş söz aldı. Babasının bir yıl önce vefat ettiğini ve onun adına böyle bir hayır yapmak istediklerini söyleyen Abdullah Kuş: “İnşallah vatana, millete hayırlı çocuklar bu okulda yetişirler. Buna vesile olacağımız için mutluyuz. Emirdağ’a hayırlı olsun” dedi.

Babamız da Mutlu Olurdu

Daha sonra söz alan hayırsever Gülbahar Kuş Sevim: “Bizim için, ailemiz adına eğitim alanında bir hayır yapmak hem çok kıymetli hem de gurur verici. Babamız hayatta olsaydı böyle bir yatırımdan o da çok mutlu olurdu. İnşallah sağlıklı bir şekilde süreci tamamlar ve öğrencilerle okulumuzu buluştururuz” diye konuştu.

Emirdağ Büyük Değişim Yaşıyor

Emirdağ’ın her yönüyle büyük bir değişim yaşadığına değinen Vali Gökmen Çiçek: “Özellikle son dönemlerde hem yurt içinde hem de yurt dışında yaşayan Emirdağlı hayırseverlerimiz gerçekten Emirdağ’ın değişmesi noktasında eğitim, sağlık, spor gibi hemen hemen her alanda çok ciddi şekilde yatırımlar yaparak bizleri gururlandırıyorlar. Bugün de Abdullah Kuş ile Gülbahar Kuş Sevim kardeşler anne ve babaları için bir okul yatırımı yapmaya karar vermişler. Ben çok mutlu oldum. Hem Abdullah beye hem de aynı zamanda öğretmen olan Gülbahar hocamıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah burada yetişen çocuklar, vatana, millete hayırlı olurlar. Güzel şeyler öğrenerek geleceğimizin teminatı olurlar. Kaymakamımız, Belediye Başkanımıza böyle bir yatırıma öncü oldukları için teşekkür ediyorum. Emirdağ’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından protokol için karşılıklı imzalar atıldı. Rabia-Recep Kuş Anaokulu ismini taşıyacak okulun bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi