EMİRDAĞ, BAYAT VE İSCEHİSAR'A YHT GARI YAPILACAK
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Afyonkarahisar’a ilçeleriyle birlikte toplam 5 adet yüksek hızlı tren garı yapılacağını belirtti.
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin Polatlı-Afyonkarahisar etabının temel atma töreni için ilimize gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında önemli açıklamalarda bulunan Karaman, hızlı tren renklerinin halk tarafından belirlenmesi için anket başlattıklarını hatırlatarak, “Afyon halkı da yarın ki (bugün) törende illerindeki hızlı tren rengi için oy kullanabilecek” dedi.
Tren hepsinde durmayacak
İlimizden geçecek olan yüksek hızlı tren güzergâhında hangi noktalara gar yapılacağını açıklayan Karaman, şöyle konuştu: “Şuanda kullanılan garı genişletip kullanacağız. Merkezdeki ikinci gar ise Kütahya yolunda olacak. Bu gara İstanbul’dan Antalya’dan gelen garların buluşmasını sağlayacağız. Bu garın projemizde yeri henüz kesinleşmedi. Emirdağ, İscehisar ve Bayat ilçelerinin üçünde de gar olacak ama bu demek değil ki her tren buralarda duracak. Yolcunun durumuna göre ayarlanacak duruş-kalkış saat ve yerleri. Sefer sayıları da yolcunun durumuna göre, yoğun talep olursa seferlerimizi artıracağız.” Karaman, hızlı tren ile yüksek hızlı tren arasında fark olduğunu da bildirerek, “200 km hızındakiler hızlı tren, 250 ve üzerindeki hızlardakiler yüksek hızlı tren. Afyon hattında yüksek hızlı tren çalışacak” diye konuştu.
Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi