Emine Erdoğan: "Kur'an-ı Kerim Dokunduğu Kalbe ve Zihne Değer Katar"

Emine Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde adını taşıyan bir ilim ve kültür merkezinin açılış törenine katıldı.
 
Hayırseverler tarafından yaptırılan Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nin açılış töreninde, Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bazı milletvekilleri, merkezin yapımına katkı veren hayırseverler, öğrenciler ve Şuhut halkı da hazır bulundu. Genç kızlara Kur'an-ı Kerim okuyup öğretmeyi, hafız yetiştirmeyi, dini eğitim vermeyi amaçlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yönetilecek olan merkezin açılışında Emine Erdoğan bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasında Hz. Peygamber’in “İlim öğrenmek kadın-erkek her Müslümana farzdır”  hadisini hatırlatan Emine Erdoğan, genç kızların dünyevi ve uhrevi bir geleceğe hazırlanmasının önemli olduğuna değinerek, geçtiğimiz yıllarda çeşitli kampanyalara öncülük ederek, kız çocuklarının eğitimi için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara devam ettiklerini belirtti.
 
"BU MERKEZ SAYESİNDE GENÇLER DOĞRU BİLGİYE ULAŞACAK"
 
Hz. Peygamber'in vefatından sonra müminlere rehberlik ederek toplumun öğretmeni olan Hz. Aişe'nin, genç kızlar için örnek olduğunu ifade eden ve “Onun bu toplumsal konumu, iddia edildiğinin aksine, İslam'ın kadına verdiği değerin en çarpıcı örneğidir. diyen Emine Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki ehliyetli hocalarının eğitim vereceği merkezde, gençlerin doğru ve gerçek dini bilgiye ulaşacaklarını söyledi.
 
Din adına terör yapıldığı, İslam'ın korku ile anılır hale geldiği bir dönemde, doğru din eğitiminin önemine dikkat çeken Emine Erdoğan, “Kur'an, dokunduğu kalbe ve zihne değer katar. Onu ezberleyip zihninde ve kalbinde taşıyanların kıymeti ise, tarifsizdir. Allah gençlerimize, yüreklerindeki o en kıymetli emanete layık hayatlar nasip etsin. Lafzının hafızı oldukları Kur'an'ın, manasına da muhafız kılsın” diye konuştu.
 
KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ
 
Konuşmasında kız çocuklarının eğitimine ve gençlerin çok yönlü yetişmesinin gereğine vurgu yapan Emine Erdoğan, Avrupa'dan, Türk ve Müslüman topluluklardan gelecek hafız adaylarına hizmet verecek merkezin; kütüphanesi, spor merkezi ve teknik donanımı ile genç kızlar için bir ilim yuvası olacağını dile getirdi.
 
Şuhut halkına ve hayırseverlere teşekkür eden Emine Erdoğan, adının merkeze verilmesinden de büyük onur duyduğunu ve oradan yetişecek gençlerin ışığının, adını aydınlatacağını belirtti. Emine Erdoğan açılışın ardından adını taşıyan merkezde eğitim görmeye başlayan genç kızlarla birlikte yemek yedi ve kendilerine kalem hediye etti.
 
Editör: Haber Merkezi