“Emekli ve çalışana verilen zam, enflasyon karşısında buhar oldu.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Basın Toplantısında yaptığı açıklamada:

Dodurga sonuçlarının Türkiye’nin göstergesi olduğu söylenir. Ben sizin yerinize olsam bu fırsatı kaçırmaz, hemen erken seçime gider, sandığı getiririm. 1400 seçmenli Dodurga’da seçim kazandıkları için seviniyorlarsa yolcudur abbas. Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de kündeye gelmişsin, sırtın yere yapışmış; 1400 seçmenli Dodurga’da seçim kazanınca koparttığın gürültüye bak.

Oyun bitmiş, siz farkında değilsiniz. Dodurga seçim sonuçlarını kendilerine baz alan iktidarı, hız kesmeden genel seçimlere gitmeye davet ediyorum.

Madem inandınız gereğini yapın da görelim

Enflasyon %100 iken 100 liralık ürünün fiyatı 200 lira olur.

Ertesi yıl enflasyon %50’ye düşerse ürünün fiyatı 100 liraya düşmez, 300 liraya çıkar.

Enflasyon, fiyat artış hızını temsil eder, enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi değil, artışın yavaşlamasıdır.

Şekere : %555 zam

Doğalgaza : %300 zam

Elektriğe : %260 zam

Motorine : %312 zam

Benzine : %302 zam

Ulaşıma : %234 zam

Ekmeğe,una: %226 zam

Ayçiçekyağı: %210 zam

Ete, süte : %205 zam

Mutfak tüpü: %200 zam

Otogaza : %183 zam

Enflasyon : %78,62

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırında güncel veriler. Açlık sınırı 6.391 TL. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 6,2’yi buldu. Son on iki aylık oran 117,3 oldu. Geçen yılın aynı ayında yüzde 20 olan Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin yıllık yüzde 155 olması ve Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’nin yüzde 113’e çıktığı bir tablo AKP’nin eseridir.

TÜİK'e göre enflasyon Haziran'da

TÜFE'de %4,95 yıllık %78,62 oldu.

Aylık ÜFE %6,77 yıllık %138,31 oldu

Eyyy TÜİK enflasyon %200-300 artmışken paylaştığın rakamları kime göre neye göre açıklıyorsun?

Emekli ve çalışana verilen zam, enflasyon karşısında buhar oldu.

6 aylık enflasyon %42,35

Emekliyle adeta dalga geçiliyor. İnsanca bir yaşam isteyenlere, açlık sınırının yarısı olan 3 bin 500 TL, aylık olarak reva görülüyor. Ülkemiz emekliler, işçiler, köylüler, emeğiyle geçinenler açısından git gide dayanılmaz hale gelmektedir. Temel tüketim maddelerine gelen art arda zamlar yaşam koşullarını özellikle emekliler için akıl almaz bir şekilde zorlaştırmıştır. Elektrik, doğalgaz, su fiyatları emeklilerin aylıkları ile karşılanamayacak düzeye geldi. en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olması kabul edilemez. En düşük emekli maaşının neredeyse açlık sınırının yarısı, asgari ücretin ise yüzde 63,5’u gibi komik bir oranla karşı karşıyayız. İktidar bahaneleri bırakmalı, TÜİK’in yalan enflasyon hesaplarına sığınmaya son vermelidir. Dini bayramlar öncesi yılda 2 sefer olarak verilen ve adı ikramiye olan aslında harçlık bile sayılamayacak düzeye inen ödemeler için hiçbir iyileştirme yapılmamaktadır.

Enflasyon farkı aylık ödenmeli

Ekonomik sorunlarla boğuşan Arjantin'de ekonomi bakanı istifa etti. IMF'ye 44 milyar dolar borcu bulunan ülkede enflasyonun yüzde 60'ın üzerine çıkmasının ardından ekonomi yönetimi değişti.

Türkiye’de Para birimi tüm zamanların en düşük değerini gördü, enflasyon 24 yılın zirvesinde, gözleri ışıl ışıl parlayan Nebati 5 tweet atıp topu dış güçlere attı.

Herhalde Arjantin’de Enflasyon %70’i geçseydi o banaknda Nebati gibi gözleri parıldayarak görevine devam ederdi.

"Yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip 'müjdeler olsun' diye veren iktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir.

Mart 2018’de 1603 TL olan asgari ücrete karşılık emekli bayram ikramiyesi 1000 Liraydı. Bu dönemde emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı yüzde 62’ydi. Mart 2021’de ise emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı yüzde 35’e düştü.

Emekli ikramiyesinin asgari ücrete oranı korunsaydı, 2021 yılında emekli ikramiyesinin en az 1763 TL’ye yükseltilmesi gerekirdi. Şu an verilecek 1.100 lira bayram ikramiyesi ile emekli bir kurban hissine dahi giremiyor. Emeklisine üç kuruşu çok gören AKP, Kur Korumalı Mevduatlara Mart ve Nisan aylarında toplam 16 milyar 255 milyon liralık kur farkı ödedi.

Yeter artık, memur kadar başınıza taş düşsün! %42 zam değil enflasyon farkıdır. Memura verilen zam %7’dir. Açıkladığınız yalan yanlış bilgiler ile halkın cebinden para çalıyorsunuz.

Devletin kendisine ait olan ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci yurdu olan KYK Yurt ücretlerine %80’e varan zam yaptı.

Öğrenciler” KYK yurtlarına %80 zam yapıp 450 tl ye kaldığım yurdun fiyatının 800 olması ve depozito zammı farkı için 480lira vermemiz ne kadar adil? Öğrenciyiz biz öğrenci bizlere yardım etmeniz gerekiyorken şu yaptıklarınıza bakın. Cidden yorulduk artık” diye haykırıyor.

KYK kredisi 850 TL. Yeni zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 900 TL. Bu gençler neyle yaşayacak? Ya Allah aşkına 400 liradan 900 liraya nasıl zam yapıyorsunuz? Öğrenciler ne yapacak?

“Devlet üniversite öğrencilerine verdiği 850 TL’lik KYK kredisinin peşine düşmüş. Öğrencinin harçlığına göz diktiler. KYK yurt ücretlerine yapılan zammın anlamı şu; asgari ücrete yapılan artış daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor. Zam yağmuru, zam sağanağı başladı. Zam yağmuru KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ücretlerine yapılan zamla başladı ve devam ediyor.

Bu çocuklar nasıl okuyacak, emekli, işçi, memur dar gelirli aileler çocuklarını nasıl okutacak. Elinizi vicdanınıza koyun şu mübarek Kurban Bayramı’nda geri alın bu zamları.

Vatandaşı sizden ücretlerine zam istediğine pişman ettiniz. Emekliye, asgari ücretliye, memura verdiğiniz ücret zamlarını geri alın başınıza çalın, yaptığınız tüm zamları geri alın. İnsanları açık sınırının altında ölüme mahkum ettiniz. Düşün artık milletin yakasından.

Buradan Astsubaylarımızın sorunlarını dile getirmek istiyorum.

Astsubaylarımız imtiyaz değil adalet istiyor. Savaş yerine sokakta ölmek istemiyorlar.

Astsubaylarımız temsil tazminatı, komutanlık tazminatı Lojmanda adil paylaşım. OYAK yönetiminde söz hakkı istemektedir.

2014 yılında ölüm orucu başlatan sadece bizi duyun ve anlayın diyen ordunun bel kemiği astsubayları o tarihte “tamam anladık” diyen iktidar üzerinden 8 yıldan fazla geçmesine rağmen birçok haksızlığa birçok kanayan yaraya çare olmayan sadece yandaşlarını düşünen iktidar, yalanlarına bir yenisini bu camianın gözünün içine baka baka tekrarlamıştır. 20 yılı aşan iktidar sürecinde her türlü imkanı, gücü elinde tutan AKP bu adaletsizliği bu ayrımcılığı tarihe gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyecektir. Yeter diye haykıran astsubaylarımız, eşleri çocukları hatta torunları ile birlikte bu gidişe dur diyerek hesap sorma sırasının artık kendinde olduğunun bilincindedirler. Haklı davalarını sonuna kadar destekliyor, yanında olduklarımızı ve iktidar olduğumuzda yalandan uzak günü kurtarmaktan uzak, gerçekten sorunlara eğileceğimizi bilmelerini istiyoruz.

İşinize gelince rotasyon işinize gelmediği zaman biz bilmeyiz onu Milli Eğitim Bakanlığı bilir. Gençlik spor İl müdürü Sayın Feyzullah Dereci Ekim 2019 da İlimize atandı , Temmuz 2022 de Samsun ilinde tayini çıktı. Dün basın mensubu arkadaşlarımız AKP İl Başkanı Sayın Uluçay’a bu bağlamda İl Milli, Eğitim Müdürü Sayın Metin Yalçın’a ne zaman rotasyon uğrayacak diye sormuşlar. Sayın Uluçay “11 yıl olmuş, bakanlık değiştirir mi, bu Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir durum” demiş. Sayın Uluçay siz kimi kandırıyorsunuz. Halkımızı cahilmi sanıyorsunuz. Hangi bürokratın arkasında kimlerin olduğunu, bu bürokratların kimlerin himayesinde olduğunu halkımız gayet iyi biliyor. İktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamuda liyakati ikinci plana atan, ‘partili’ bürokrat modelini hayata geçiren AKP, İl Başkanı şimdi ben bilmem, Bizde sizler gibi gazeteden gittiğini öğreniyoruz masalını okuyor. Hadi ya…

Eğitim seviyesinde ilimizin yerlerde sürünmesinin vebali sizin de en az İl Milli Eğitim Müdürü kadardır.

Asgari ücret konusunda Sayın Uluçay “Ben işçimize verilen maaşın fazla olmadığını onların bunu hakkettiğini düşünen bir iş verenim” demiş. Çalışanlarına açlık sınırının altında bir asgari ücreti layık gören zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Asgari ücretle bir yıl önce 200 liradan 14 çuval alabilen vatandaşımız, bugün 5500 lira 4 çuval şeker alabilmekte.

Sayın Uluçay “Sıkıntıları 20 yıllık tecrübesiyle AKP çözecektir” demiş.. 20 yılda sorunları yaratan AKP sorun çözmekten bahsediyor. Asıl sorun sizsiniz. 20 yıldır muhalefet mi yönetiyordu bu ülkeyi. Yediniz bitirdiniz, tükettiniz, şimdi sorunu biz çözeriz masalı okuyorsunuz. Sizin gittiğiniz gün ampuller sönecek güzel Türkiye’mize güneş doğacaktır. Sizde tarihin karanlık sayfalarında yerinizi alacaksınız. Asgari ücret açıklanınca muhalefetin tokat yediğinden bahseden Sayın Uluçay’a mesajım, vatandaş sandıkta tokatı size atacak merak etmeyin Sayın Uluçay AZKALDI

Şuhut ilçesinde Hisar Tepede bulunan tesisi 17 yıldır işleten işletmeci mahkeme kararıyla tahliye ettirildikten sonra 200-300 milyar arasında bir masraftan sonra Belediye Başkanı Recep Bozkurt tarafından el altından kiraya verildiği iddia ediliyor.

Buradan Şuhut Belediye Başkanı Sayın Recep Bozkurt’a soruyorum.

Bu tesise ne kadar harcama yapıldı.

Kiraya vermek için ihaleye çıkılmadığı doğrumu.

Ne kadar kira bedeli ile kime kaç yıllığına kiraya verildi.

Adaletle özgürleşen, güvenle yaşayan, liyakatle eşitlenen, sevgiyle güçlenen, üreterek kalkınan, Güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’ye hep birlikte kavuşacağız. Çok AzKaldı!

Yoldan dönenler, yarım bırakanlar, hikayemizi farklı noktalardan vurmaya çalışanlar, verilen emekler ve dava yolunda çekilen çileye çomak sokmaya çalışanlar oldu.

Yılmadık, duymadık ve yolumuzdan şaşmadık.

Allah bu yolda başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere partimizin hiçbir ferdini utandırmasın.

Yolumuz uzun, çok AzKaldı.”dedi.

Basın toplantısının başında İYİ Parti ailesine katılan Fehmi Deniz’e (emekli emniyet mensubu) İYİ Parti rozeti takıldı.

Editör: Haber Merkezi