Emekli imam ve müezzinler kahvaltıda buluştu

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle emekli imam ve müezzinlerle kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in davetlisi olarak Belediyemizin Sosyal Tesisinde düzenlenen kahvaltıya İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile çok sayıda emekli imam ve müezzin katıldı.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ahlaklı bir nesil yetiştirmek amacıyla bugüne kadar vermiş oldukları emeklerinden şükranlarını sundu. Kendisinin de o dönemki adıyla Afyon İmam Hatip Okulu'nun ikinci mezunlarından olduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “Liseyi Afyon Lisesi'nden okuduktan sonra 1981 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini tamamladım. Meslekle ilgili hiç görevim olmadı. Malum o dönem ihtilal olduğu için atamalar yasaktı. O yüzden kendi işimiz olan inşaat sektöründe yer aldım. 1976 yılına dayanan siyaset hayatımda bugüne gelindiğinde, Cenab-ı Hak belediye başkanlığını nasip etti. Yanlış yapmadan, harama bulaşmadan, garip gurebayı gözeterek hizmet etmeyi Allah nasip etsin inşallah. Belediye başkanlığı gerçekten vebali çok ağır bir görev. Her attığınız adımın hesabını vereceğinizi düşünerek hareket etmeniz gerekir. Buna azami dikkat ediyoruz. İnsanız, belki hata yaptığımız yerler olabilir. Kendimi sizlerden farklı hissetmiyorum. Hatamız olursa yüzümüze karşı söylerseniz memnun olurum. Her türlü öz eleştiriye açığız” dedi.

İstişareye büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Zeybek; 'Onların işleri aralarında istişareyledir' hükmü gereği yaptığımız her işi Allah'ın izniyle arkadaşlarımızla istişare ederek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Allah'ın istediği şekilde Rasulüllah'ın tavsiye ettiği üzere hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. İnşallah bundan sonra da görev süremiz boyunca bu düsturdan vazgeçmeden devam edeceğiz. Sizlerin duası, halkımızın desteğ ile Rabbim, yanlış yapmadan hizmet etmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Allah yanlış yapanlara da fırsat vermesin” diye konuştu.

Afyonkarahisar’da görev yapmış emekli imam ve müezzinler ise böylesi anlamlı bir hafta nedeniyle bir araya gelmekten ve ev sahipliğinden dolayıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi