ELİBOL’UN TEKZİBİ YARGITAYDAN DÖNDÜ…
Afyonkarahisar Barosu Avukatlarından Emre Çınar; Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un, köşe yazarı Kemal Horzum’un bir köşe yazısına istinaden yerel mahkemeden aldığı tekzip yayınlama kararının, Yargıtay tarafından bozulduğunu ve tekzip kararının ortadan kalktığını açıkladı.
Yazarın, 23.082011 ve 29.08.2011 tarihli “Başkan Elibol” ve “Yetenek bu mu?” başlıklı köşe yazısında yer alan hususlara ilişkin Sandıklı Sulh Ceza Mahkemesi tekzibin yayınlanmasına karar vermiş, yazarın avukatı Emre Çınar Sandıklı Asliye Ceza Mahkemesine başvurarak, Sulh Ceza Mahkemesinin kararının iptalini istemişti.
Sandıklı Asliye Mahkemesi talebi reddetmiş ve tekzip yayınlanmıştı. Belediye internet sitesi dahil birçok siteye reklam verir gibi tekzip metni dağıtılmıştı.
Kararın yerinde olmadığını savunan Av.Emre Çınar temyiz yoluna başvurdu. Yargıtay 7. Ceza Dairesi tarafından 21/06/2012 tarihli ve 2012/6866 E, 2012/19348 K sayılı ilamı ile Avukat Emre Çınar’ın itirazını yerinde buldu ve yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.
Yerel Mahkeme de, Yargıtay’ın verdiği karara uyarak tekzip kararını ortadan kaldırdı.
Av. Emre Çınar yayınlanan tekzip kararının tamamen ortadan kalktığını belirterek, yüksek mahkemenin verdiği kararın örnek teşkil edecek bir karar olduğunu ifade etti.
Yazarın, İsmail Elibol hakkında yazdığı yazılarda, hakaret, küçük düşürücü unsurlar olmadığı, yüksek mahkemenin kararıyla kesinleşmiş oldu.
 
 
Editör: Haber Merkezi