El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

Afyonkarahisar Belediyesi El Sanatları ve Mesleki Eğitim Kursları (AFEMEK) ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan el sanatları kurslarının yıl sonu sergisi Atatürk Kültür Merkezi Etüd Eğitim Birimi Kurs Salonunda beğeniye sunuldu.

Özellikle ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirip yeni beceriler kazandığı ve aile bütçelerine katkı sağladığı el sanatları kursları, AFEMEK ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde devam ediyor. Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlı Bilgi Evleri ve Etüd Eğitim Biriminde açılan kurslar, kursiyerlerin sosyal gelişimine de büyük katkı sağlıyor.

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bu doğrultuda, 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan tel kırma, iğne oyası, mefruşat, çini, dekoratif ev aksesuarları ve keçe nakışı kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı el sanatları, Atatürk Kültür Merkezi Etüd Eğitim Birimi Kurs Salonunda açılan sergiyle ilk kez görücüye çıktı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Seviye Özsoy tarafından açılışı yapılan sergi büyük ilgi gördü.

Usta öğreticiler tarafından verilen eğitimler neticesinde, kurslara katılan yüze yakın kursiyerin yaptığı, bölüm bölüm sergilenen el emeği göz nuru eserler, protokol üyeleri ve açılışa katılan davetlilerden tam not aldı. Serginin 2 gün (17-18 Mayıs) süreyle ziyarete açık olacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi