EKPSS sınavi 29 Kasım’da

Engelli kardeşlerimizin iş hayatına geçiş sürecinde büyük öneme sahip olan EKPSS tercihleri 29 Kasımda başlayacak.
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Aile, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yapılan açıklama ile 2 bin 504 engelli memur alımı tercihleri 29 Kasım'da başlıyor. ilköğretim düzeyinden 198, ortaöğretim düzeyinden 534, Önlisans düzeyinden 773, lisans düzeyinden 999 olmak üzere toplam 2.504 kardeşimiz işe yerleşecek. Tercih kılavuzunun Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na gönderildiğini ifade eden Bakan Selçuk, adayların 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS sonuçları ile 2016-Kura veya 2018-Kura kayıtlarına göre tercih işlemlerini yapabileceklerdir.
2018 yılı içersinde İş kur aracılığı ile özellikle son dört ay içersinde yaklaşık 2000’e yakın engelli arkadaşımız işçi statüsünde istihdam edilmiş ayrıca yine bu yıl içersinde Nisan-Mayıs döneminde EKPSS-2016 son atamasıyla yaklaşık 2500 kişi kamuda isdihtam edilmiştir. 29 Kasım-07 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan tercihler ile de 2504 kardeşimiz iş imkanı bulacaktır inşallah.
Temennim odur ki tüm engelli kardeşlerimin iş sahibi olması ve kimseye yük olmadan hayatlarını kolayca sürdürmesidir.Tabi engelli kardeşlerimin de Eğitim sürecine devam edip lisans mezunu olup işe yerleşme şanslarını daha da artırmalarıdır. Her işe alım döneminde en fazla isdihtam lisans düzeyinde yapılmaktadır.

Kent Konseyi Engelliler meclisimiz GSB Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün gençlerinin desteği ile 03-07 Aralık tarihleri 11,00-17,30 saatleri arasında Valilik arkasında bulunan Engelliler meclisi binasında engelli arkadaşlarımızın tercih yapmalarına yardımcı olacağız.

Arkadaşlarımın, Tercihlerini yaparken bir uzmandan destek almalarını ve hata yapmamalarını öneriyorum. Atanacak tüm engelli kardeşlerime şimdiden hayırlı olsun diyorum.
 

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı
Mesut YURT

Editör: Haber Merkezi