“Ekonomi kötü diyenlere yatırım tokadı”

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı İbrahim Yurdunuseven saha çalışmalarını hızlandırdı. Yurdunuseven sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Kriz tellallığı yapanlara 15 yıl öncesini hatırlatan Yurdunuseven, “Bugün şehrimizde birbiri ardında yapılan yatırımlar ekonomi kötü diyenlere en büyük tokadı vuruyor, vurmaya da devam edecek” dedi.

AK Parti milletvekili aday adayı İbrahim Yurdunuseven, şehit aileleri ve gazilerinbuluşma noktası olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı'ya göreve iadesi nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yurdunuseven daha sonra Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız’ı, eğitim camiasının sendikal temsilcilerinden olan ve bu camiaya önemli kazanımlar sağlayan Eğitim Bir Sen'in Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik’i ziyaret etti. Yurdunuseven son olarak şehrimizde yayın yapan Afyonsondakika internet televizyonuna canlı yayın konuğu olarak katıldı.

“Jeotermal tarımda, sağlıkta ve turizmde kullanılıyor”

Burada gündemi değerlendiren Yurdunuseven, “Türkiye'nin durumunu 15 yıl öncesi ile çok rahat bir şekilde kıyaslayabiliriz. Çünkü 15 yıl önce yaşadığımız şehre bakın 15 yıl sonraki haline bakın ve kıyaslama yapın. Afyonkarahisar 15 yıl önce nasıl bir şehirdi, bugün nasıl bir şehir oldu. Kamu yatırımlarını gözünüzün önüne alın sonra da istikrar ile birlikte ortaya çıkan özel sektör yatırımlarına bakın. 15 yıl önceki yatırımlarla şu anki yatırımlar arasında uçurum var. Tabi sadece bu değil 15 yıl önce çalışan sayısı, sigortalı sayısı ile bugünkü sigortalı çalışan sayısını gözünüzün önüne alın. Arada gerçekten çok ciddi bir sayı fark var. 15 yıl önce hatırlayın şehrimizde yine jeotermal enerji vardı. Şimdi de var. 15 yıl önceki o ciddi potansiyeli kullanamayan Afyonkarahisar bugün bu enerji potansiyelini hem tarımda, hem turizmde, hem de sağlıkta kullanıyorsa, bu hükümetimizin halka sunduğu fırsatlar sayesindedir” dedi.

“Ülkenin talan edildiği günleri unutursak bugünlerin kıymetini bilemeyiz”

“Ülke batıyor, bitiyor diyerek kriz çığırtkanlığı yapanlar, dün durum ne idi bugün ne” diye soran Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Tarihte yaşananları göz önüne alacak olursak 2001 yılı çok eski bir tarih değil. Bakınız o dönem 2001 yılı için ortalama doların kur değeri, en düşük ve en yüksek alış ve satış fiyatları ne kadar diye internete yazarsanız karşınıza çok net bir tablo çıkacaktır. O dönemde IMF'den ek kaynak geleceğine ilişkin açıklamalar yapıldığında dolar ve faiz düşüşe geçer borsa yükselirdi. O yıl doların değişim yüzdesi yüzde 116 idi. Dolar o dönemin parası ile 670 bin liradan 1 milyona, gecelik faizler yüzde 6200’e, devletin borcu da bir anda 29 katrilyona fırladı. Türkiye'de yabancı sermaye yatırımlarında en önemli engeli yolsuzluklardı. Bunu dünya bankası söylüyor, biz değil. Ülkenin talan edildiği günleri unutursak bugünleri kıymetini anlayamayız. O günleri biz gördük, yaşadık ve bugünleri de yaşıyoruz. Bugün ülkemiz IMF’e kuruma borç verecek konuma geldi. Şehrimiz, işsizlik oranlarında Türkiye ortalamasının çok çok altında. Bu da kaynakları iyi bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Bugün şehrimizde birbiri ardında yapılan yatırımlar ekonomi kötü diyenlere en büyük tokadı vuruyor, vurmaya da devam edecek.”

Editör: Haber Merkezi