EĞİTİME BÜYÜK DESTEK             
BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI
 
Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi tarafından, ailesinin maddi durumu yetersiz olan bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz olan ailelere kırtasiye yardımı yapıldı. İçerisinde çeşitli adetlerde 14 kalem kırtasiye malzemesinin yer aldığı paketler, Yardım Birimi'ne kayıtlı yoksul, dul, yetim ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına dağıtıldı.
 
Maddi durumu yetersiz olan ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yardım alan öğrencilere 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarılar diledi. Başkan Çoban toplam bin öğrenciye dağıtılan kırtasiye yardım paketinin içerisinde çantadan deftere, kalemden silgiye kadar bir yıl boyunca kullanabilecekleri birçok eğitim araç ve gerecinin yer aldığını söyledi.
 
Kırtasiye yardım paketlerini öğrencilerin ailelerine tek tek kendisi dağıtan Başkan Çoban, ailelerle yakından ilginerek, başka herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
 
AFYON BELEDİYESİ BİN ÖĞRENCİYE BURS VERECEK
 
BURS İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI
 
'İlk, orta ve lise öğrencilerine yönelik burs' kampanyası için başvuruları bugün (21 Eylül) itibariyle başlattıklarını açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ihtiyaç sahibi tüm aileleri, kıstaslara uymak kaydıyla müracaatta bulunmaya davet etti.
 
Ayrıca bu yıl ilk kez ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik eğitim yardımı mahiyetinde bir burs kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Annesini babasını ya da ikisinden birisini kaybetmiş, annesi babası boşanmış, annesi babası ya da herhangi biri cezaevinde olan veya ihtiyaç sahibi olan tüm ilk okul, ortaokul ve lise öğrencilerine aylık 100 TL burs vereceğiz. Bu şekilde bin öğrencimize eğitim yardımında bulunmayı hedefliyoruz" dedi.
 
EYLÜL AYI BAŞLANGIÇ OLACAK
 
Müracaatların bugün (21 Eylül) itibariyle başladığını açıklayan Başkan Çoban, "Ailelerimiz Beyaz Masa Birimimize gelip, burada kendilerine verilecek formu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra Eylül ayı başlangıç olmak üzere belirlediğimiz öğrencilerin ailelerinin hesaplarına her ay burs paralarını yatıracağız. 100  lira belki az bir rakam olarak görülebilir ancak ihtiyaç sahibi aileler için çocuklarının yol masrafı da sıkıntı olabiliyor. Bu bursla en azından çocuklarımızın yol masrafını karşılamış olacağız. Evine yakın bir okula giden çocuğumuzun ise okul harçlığını biz karşılayacağız" diye konuştu.
 
BAŞKAN ÇOBAN'DAN AİLELERE ÇAĞRI
 
Bayramdan önce gerçekleştirdiği aile ziyaretlerinde, Sahipata Mahallesi'nde yaşayan bir ailenin başarılı bir kız çocuğunun, otobüs parası olmağı için Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir kursa yürüyerek gidip, evine de yürüyerek döndüğünü öğrendiğini hatırlatan Başkan Çoban, "Demek ki biz bu eğitim yardımını yaptığımız zaman bu çocuğumuz dershaneye  yürüyerek değil, artık toplu taşıma araçlarından faydalanarak gidecek. Bu kırtasiye yardımı vesilesiyle de ihtiyaç sahibi tüm aileleri kıstaslarımıza uymak ve kontenjan dahilinde kalmak kaydıyla burs müracaatlarını yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi