“Eğitimde kalite ve niteliğin arttırılmasını amaçlıyoruz”
 
Gün FM’de yayınlanan Güne Merhaba programına Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuk olarak katıldı.
“Okul ziyaretlerimiz devam edecek”
Yaklaşık bir yıldır ilimizde görev yaptığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Göreve geldiğimden bu yana il merkezi ve ilçelerde okullarımızı ziyaret ediyoruz. İdareci ve öğretmen arkadaşlarımla bir araya geliyoruz. Varsa sorunları yerinde tespit ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz devam edecek” diye konuştu.
“İlköğretimde 500’e yakın ek derslik, ortaöğretimde ise 700 ek derslik ihtiyacımız var”
İlimizde okul ve derslik yapımına ihtiyaç olduğunu kaydeden Yalçın, “İkili öğretim yapan hem ilköğretim hem de liseler var. İlköğretimde 500’e yakın ek derslik, ortaöğretimde ise 700 ek derslik ihtiyacımız var. Bunun çalışmaları devam ediyor. Eğitimde kalite ve niteliğin arttırılmasını amaçlayarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
“Okullar halktan kopuk kurumlar halinde olmamalı”
“Okullar hayat olsun” projesinin geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana ilimizde de uygulamaya konulduğunu söyleyen Yalçın, “Okullarımız bulundukları mahalleye hayat versinler ki, bu mahalle de hayat bulsun. Bu projemizin amacı okullarımızla halkımızı kaynaştırmak ve buluşturmaktır. Okullar halktan kopuk kurumlar halinde olmamalı. Bu projemizin üç ayağı var. Birinci ayağı okullarımızın bahçelerinin düzenlenmesi. İkinci ayağı ise çocuklarımızın ders dışındaki zamanlarını okullarda geçirmelerini sağlayabilmek. İnternet cafelerde ücret karşılığında ödev ya da araştırma yapmaları yerine okullarda oluşturulacak olan bilgisayar salonlarında aynı işlemleri yapmalarını istiyoruz. Üçüncü olarak ise mahalle halkının nişan, düğün gibi etkinliklerini okullarımızda yapmaları için okullarımızın derslik ve salonlarını halkımıza açıyoruz. İşte bu üç ayakla birlikte okullarımızla halkımızın birbirlerine kopuk olmamasını hedefledik” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Velilerimizle buluşup, sorunları yerinde göreceğiz”
Önümüzdeki günlerde yeni bir proje başlatacaklarını kaydeden Yalçın, “Haftada en az bir okulu ziyaret ederek velilerle buluşacağız. Bu projede amacımız okulun bulunduğu mahallenin eğitim sorunlarını dinlemek. Önemsediğimiz bir proje. Öğretmenlerimizle, velilerimizle buluşup, sorunları yerinde görerek birlikte çözümler üreteceğiz” diye konuştu.
Yayın sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüş alışverişinde bulundu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi