Eğitimde 3 Adım Projeleri’ Değerlendirme Toplantısı

Eğitimde 3 Adım Projeleri’ Değerlendirme Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Başkanlığında Yapıldı.

Çocukların bir taraftan güzel eğitim almalarını sağlamak ve aynı zamanda da yeteneklerine uygun alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak, gelecekte mutlu ve ülkemize değer katacak nesiller yetiştirmek üzere İhsaniye Kaymakamlığı öncülüğünde “Eğitimde 3 Adım Projeleri” Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

“Eğitimde 3 Adım Proje” toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsmail Barın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Proje Koordinatörleri, Rehber Öğretmenler katıldı.

  1. 3 Adım Projeleri” ile ilgili olarak slayt eşliğinde bilgiler veren İhsaniye Kaymakamı Alper Taş; “Projemiz “Çocuklarımız İçin Hep Birlikte”, “Günde 1 Saat Tekrar ile Sen’de Yapabilirsin” ve “Bir Yetenek Aranıyor” adında 3 projeden oluşmaktadır. Bu üç adım kendi içinde ayrı bir proje olmakla birlikte her bir adım da diğer adımları destekleyen bir biçimde geliştirilmiştir. Birbirine entegre olmuş 3 projeden oluşan bu çalışmanın her adımı için koordinatörler bulunmaktadır. Velilerimize projeler koordinatörler tarafından tanıtılmış ve eğitim sürecinde yapılacak çalışmalar anlatılmıştır. Bu proje ile velilerin eğitim sürecinde aktif olması, okul ile bağlarının güçlendirilmesi, öğrencilerin kaliteli bir eğitim alarak ardından günde 1 saat günlük tekrar yapmaları yeterli olması, kalan zamanlarda öğrencinin sosyal faaliyetlere yönelmesi, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi amaçlanmıştır. İlçemizdeki en yetenekli öğrencilerden de özel yetenek grupları oluşturulacaktır. Bunun için ilçede, Spor, Resim, Müzik, Edebiyat, Tiyatro, Bilim ve Teknoloji grupları oluşturulmuştur. Bu gruplar ilgili destek kursları açılmıştır. İlçe genelinde proje kapsamında 444 öğrencinin eğitim almıştır. Öğrencilerin bu kurslarda kendi yeteneklerini geliştirmeleri ve ülke için bir değer olarak gelişmeleri amaçlanmaktadır” dedi.

Slayt sunumunun sonunda Vali Mustafa Tutulmaz, toplantıya katılanlara sırasıyla söz vererek “Eğitimde 3 Adım Projeleri” ile ilgili görüş ve önerilerini aldı.

Vali Tutulmaz toplantının kapanışında yaptığı konuşmasına başta İhsaniye Kaymakamımız olmak üzere projeye emek veren herkesi kutluyorum ve tebrik ediyorum diyerek sözlerine başlayarak; ”Eğitimi ve yeteneği dert edinme, derdi içinde hissetmek, hissedip de buna çözüm yolu aramak önemlidir. Önce bir kere bunu hissetmiş olmanız ve Kaymakamımız liderliğinde yapmış olduğunuz bu çalışmalardan dolayı İhsaniye ekibi olarak hepinizi tebrik ediyorum. Yapılan çalışmaların sonuçlarından da verim alınmış ve bu işin daha da somut hale gelmesine faydası olmuştur. Öncelikle veli-öğrenci-öğretmen üçgenini iyi kurmayı başarmışsınız. Zaten eğitimin birinci amacı bu bağı sağlamca kurmaktır. Zaten bu üçlüyü kuramadığınız zaman verim almamız imkansızdır. Bazı küçük yerlerde veya eğitimde akademik başarının düşük olduğu yerlerde ağırlıklı olarak velilerimizin ilgisizliğinden yakınırız. Aslında biz çocuğun eğitimiyle uğraşıyoruz veliler ile ne alakası var denilebilir. Hayır öyle değil o sacayağını eğer veli iyi tamamlamıyorsa çocuk da ilgisiz oluyor, öğretmen de ilgisiz oluyor. Bu bağı kurabilmek önemliydi, proje kapsamında bu kurulmuş ve inşallah devam eder. Tabii benim burada konuşmalardan ve sunumdan edindiğim izlenim şudur. Aslında bu proje ile Milli Eğitim Bakanlığına ve Gençlik Spor Bakanlığına, il düzeyinde de ilgili müdürlüklere görevlerini hatırlatmış oluyoruz. Aslında ilave bir şey yapmıyoruz. Zaten Milli Eğitim’in temel kanunlarında öğrencilerimizle ilgili neler yapılacağı, veliyle nasıl bağlantı kurulacağı, yeteneğe göre çocukların nereye yönlendirileceği hepsi var. Sadece bu ete kemiğe büründürülmüş halidir. Proje kapsamında çocuklarla karşılıklı olarak çok güzel bir sözleşme imzalanmış. Keşke onu bütün öğrencilere yaygınlaştırsak. Hatta buna benzer bir sözleşmeyi büyütüp tüm sınıflara asalım. Çocuğa orada bir görev bir veriyorsun, uyar uymaz o ayrı mesele ama en azından uyacağım, ödevimi yapacağım, okuyacağım diyerek buna yönelik bir sözleşme yapıyorsun. Yapacağımız iş ancak zihniyet değişikliği ile sonuca ulaşabilir. Çocuklarımızı yeteneğine göre yönlendirerek nasıl daha fazla topluma kazandırırız diyerek çalışmalıyız. Çocuklarımızın yeteneğinin arttırılmasına yönelik çalışılması gerek. Bana göre bu projeler güzel uygulanmış. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı karşılıklı bilgi alışverişi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi