Eğitim Sen, rotasyona tepkili    
                                               
Milli Eğitim Bakanlığının, pek çok yönden yeni mağduriyetler yaratacak, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak olan “öğretmenlere rotasyon” uygulamasını yeniden gündeme aldığı haberleri basına yansımıştır.
Öğretmenlerin zorunlu rotasyona (yer değiştirme) tabi tutulması ciddi haksızlıklara yol açacak niteliktedir. Eğitim emekçilerinin isteği dışındaki rotasyon uygulamalarının sürgün anlamına geldiği açıktır. Eğitimde zorunlu rotasyonun uygulanması durumunda Türkiye, Kavimler Göç’ünden sonra tarihte görülecek en büyük yer değiştirme hareketine sahne olacaktır. Eşleri farklı işkollarında ya da özel sektörde çalışan on binlerce öğretmen bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının bu tür uygulamaları gündemine alması, öğretmenleri eğitimin en büyük sorunu olarak gördüğünün kanıtıdır.
Uygulamanın ekonomik, sosyal, psikolojik, insani derinliği hesap edilmeden, gelişmiş ya da gelişmekte olan hiçbir ülkede uygulanmayan, öğretmenlere ve ülke ekonomisine yük getirecek, adil olmayan bu uygulamanın gündemde tutulması tüm eğitim emekçilerini rahatsız etmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır attığı her adımda mağdur ettiği öğretmenleri, bir kez daha mağdur etmek istemiyorsa bu tür haberleri yalanlamalı, tatmin edici bir açıklama yapmalı ve böyle bir niyeti varsa da bundan derhal vazgeçmelidir.
 
Eğitimin birikmiş sorunları, hayata geçirilmek istenen yeni sürgün politikaları ile çözülemez. MEB, attığı her adımda öğretmenleri mağdur etme politikasından vazgeçmeli, eğitimin acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgilenerek asıl işine odaklanmalıdır.
 
Eğitim Sen olarak böyle bir uygulamayı asla kabul etmeyeceğimizi duyurur, tüm eğitim emekçilerini ve sendikalarını rotasyon uygulamasına karşı ortak mücadele etmeye davet ederiz.
 
Hüdaverdi KILINÇ
Eğitim Sen Şube Başkanı
 
 
Editör: Haber Merkezi