’Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına Hazırlık Kitabı’’dağıtıldı

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube, Genel Merkezin hazırlayıp tüm Şubelere gönderdiği ‘’Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına Hazırlık Kitabı’’adı altında 590 adet kitabı sınava hazırlanan üyelerine dağıttı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, üyelerine yönelik ‘’Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme’’ kurslarının başladığını belirterek, Şemsettin Karahisari Ortaokulunda eğitim vermeye başladıklarını hatırlattı. Arslan, ayrıca 10 ilçede de eğitimlerin başladığını, 590 kişiye ise sınava hazırlık kitabı dağıttıklarını söyledi. Şube Başkanı Mustafa Arslan, "Mili Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama Yönetmeliği'ni yayınlaması ve sınav şartı getirmesinden dolayı Eğitim Bir-Sen harekete geçti. 21 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için üyelere yönelik hazırlık kursları ve kursa katılanlara Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına Hazırlık Kitabını dağıttık" dedi.

Arslan, müracaat eden üyelere toplamda 40 saatlik kursu ücretsiz olarak vereceklerini kaydetti. Arslan, "Toplam 770 sayfa olan kitabı üyelerimize takdim ettik. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan Protokol uyarınca ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde 50 il merkezinde, 2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) yapılacaktır. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sınavın cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. ‘’dedi.

Arslan, ‘’Hazırlık kurslarımız 25 Mart tarihi itibariyle başlamış olup, hafta içi 17.00-19.00 saatleri arasında yapılacaktır. Buradaki amaç, üyelerimize destek olmak ve katkı sağlamak adına yapılmış bir çalışmadır. Eğitim Bir-Sen, çalışmalarıyla üyesinden tam not almış teşkilatlardır. Üyemiz yine teşkilatımızın fedakârlığına şahit olacaktır. Sınava hazırlık kitabı sadece Eğitim-Bir-Sen üyelerine teşkilatımız aracılığı ile sunulacak ve Eğitim Bir-Sen'e üye olmanın avantajı bir kez daha hissedilecek. Genel merkezimiz aracılığıyla tüm üyelerimize hizmet sunmak amacıyla çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yapılacak olan sınavda üyelerine fark yaşatan sendika yine fark edilecek" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi