Eğitim-İş Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı Andı

Eğitim-İş Şube Başkanı N. Çağdaş Yalçınkaya, yazılı basın açıklamasında:

“Uğur Mumcu anılarak değil anlaşılarak yaşatılır. Kişileri değil ilkeleri esas alan Uğur Mumcu, yazıları eleştirileri ve çıkarımları ile bölücü/gerici yapıların hep hedefindeydi.

Sakıncalı piyade olarak karanlık ilişkileri aydınlatmak, Atatürk ilke devrimlerini yaşatmaktan başka amacı yoktu. Öldürülmeden önce hazırladığı ve yarım kalan son dosyasında, emperyalizmin ülke yönetimine sızdırdığı bölücü/gerici tüm kişi ve kurumları deşifre ediyordu...

Yazıları ile onurlu gazetecilik yapan Mumcu, hiç kimseden talimat almadan bu mesleği icra etmiştir. Anti-emperyalist bakışı ile, deşifre ettiği karanlık ilişkiler ile birçok odağın hedefi haline gelmişti. Tehditler aldığı halde doğru bildiği yoldan hiç ayrılmadı. Ve bir Ankara sabahında çevirdi anahtarı aracındaki bomba düzeneğinin infilakı ile bedenen aramızdan ayrıldı.

Yıllar sonra Uğur Mumcu' nun öldürüldüğü gün Diyarbakır'da Gaffar Okkan şehit edildi. Gaffar Okkan Uğur Mumcu dosyasını incelemiş, son röportajında da bunları bir süre sonra açıklayacağını belirtmişti. Ertesi gün ise aracında karanlık güçler tarafından şehit edildi.

Bizler Eğitim-İş üyeleri ölüm yıldönümünün 29' ncu yılında anısı önünde saygı ile eğiliyor bir kez daha rahmet diliyoruz. Bedenler ölür ama fikirler ölmez!

Dönemin yöneticileri cinayetlerden sonra "Bunların faillerini bulmak devletin namus borcudur." demişti…

Biz UNUTMADIK!!! “

Editör: Haber Merkezi