Eğitim Bir-Sen Vefa Buluşması

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube yönetim kurulu 14 Şubat 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve Arkadaşları tarafından kurulan Eğitim Bir-Sen’in 30 yıl kuruluş dönümünü kutlamak üzere bir vefa buluşması düzenledi. “30 YIL VEFA BULUŞMASI” na Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu, Geçmiş dönemlerde sendika yönetimlerinde emeği geçmiş eğitimciler katıldı.

Şube Başkanı Mustafa Arslan ve yönetim kurulu üyeleri katılımcıları karanfillerle karşıladı.

Vefa buluşmasında önceki dönemlerde sendika yönetiminde görev almış eğitimciler yaşadıkları anılarını paylaştılar.

Daha önce Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı görevini ifa etmiş Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Çelik, Ahmet Erkan, Rüştü Özdemir, Fehmi Sağbilge başta olmak üzere, sendika şube yönetiminde görev almış çok sayıda sendikacı-eğitimci vefa buluşmasında bir araya geldi. İl dışında olduğu İçin, rahatsızlığı vb. sebeplerle vefa buluşmasına katılamayan davetlilerin selamları haziruna iletildi.

Vefat eden sendikacılar, başta kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan olmak üzere Merhum Genel Başkan Yardımcıları Erol Battal, Mithat Sevin ve şube yönetim kurulunda görev alan İbrahim Özkul, İrfan Ağılönü, Mehmet Arif Özdilek ve İbrahim Yeşilırmak hayırla yâd edildi, dualarla anıldı.

Katılımcı sendikacılar, Eğitim Bir-Sen’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu, taşıdıkları bayrağı emin ellerde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, mevcut yönetim kuruluna teşekkürlerini ve başarı dileklerini ilettiler.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN; ‘’ Bizim sendikacılık anlayışımız, sadece bu dünyayı imar etmeye yönelik bir sendikacılık değil, küçülen, başkalaşan gönülleri imar ederek ahreti de mamur eylemeyi hedefleyen bir sendikacılık anlayışıdır. Sendikacılığa atılan adımların ilk yıllarında, işlerinin bugüne oranla ekonomik anlamda zor şartlarda yapıldığı, zorluk döneminden bugüne, şu an kocaman bir aileye dönüşmüş durumdayız. Bugün geldiğimiz nokta sizlerin zor zamanlardaki emeği, alın teri, fedakarlığı ve gayretlerinin bir sonucudur.

Zirvede bir teşkilat devraldığımız günden bugüne, yönetim kurulumuzdaki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm ekibimiz, dostlarımız, kardeşlerimizle emaneti hakkıyla taşımanın gayreti içindeyiz. Biliyor ve inanıyoruz ki bu emanet özelde üyemiz olan kıymetli kardeşlerimizin, en geniş anlamda milletimizin, inananların emanetidir. Bu şuurla, sorumluluğumuzun gereğini yetirmek getirmek için gayret eden başta yönetim kurulumuz olmak üzere, İlçe teşkilatlarımıza, disiplin ve denetleme kurulu üyelerimize, kadınlar komisyonumuza, işyeri temsilcilerimize, davamıza gönül vermiş üyelerimize, tüm kardeşlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Geçmişten yarınlara ideallerimiz uğruna büyük fedakârlıklar yaparak bugüne kadar birlikte yürüttüğümüz sendikal faaliyetlerdeki yol arkadaşlığınızdan, yol göstericiliğinizden ve katkılarınızdan dolayı Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şubesi yönetim kurulumuz adına siz dava arkadaşlarımıza, büyüklerimize, dostlarımıza en kalbi duygularla teşekkür ederim. Bizlere aynı yolun yolcusu, aynı derdin dertlisi olmayı nasip eden, bizleri birbirimize yol arkadaşı eyleyen Rabbimize sonsuz hamd ediyorum .” dedi

Editör: Haber Merkezi