Eğitim Bir-Sen Şube Divan Kurulu Toplandı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin İşyeri Temsilcileri Toplantısı ve Genişletilmiş Şube Divan Toplantısına katılarak, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşyeri Temsilcileri Toplantısı ve Şube Divan Toplantısına şube yönetim kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile 17 ilçe yönetim kurulu üyeleri ve merkez ilçe işyeri temsilcileri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa ARSLAN açılış konuşmasında ; ‘’Aziz Milletimiz darbelerle giydirilmek istenen deli gömleğini, 12 Eylül referandumuyla bir daha asla giymeyeceği gösterdi. Demokrasisine ve geleceğine sahip çıkan, her türlü karanlık darbe girişimine ‘Dur’ diyen bu millet, yıllardır özlemini duyduğumuz demokratik bir anayasayla darbeler döneminin tamamen kapatılmasını bekliyor. Ayrıca 12 Eylül kalıntısı tüm kanun, karar, tüzük ve yönetmelikler kaldırılmalı, sistem demokratikleştirilmeli.’’ Dedi.

Şube Başkanı ARSLAN; ‘’Üye sayısı olarak Afyonkarahisar da en çok üyeye sahip ve istikrarlı büyümesi devam eden tek sendikayız. Bulunduğumuz konum itibarıyla elde ettiğimiz başarılarla yetinemeyiz. İnsanların gönlüne dokunmaya, çalışanların haklarını savunmaya, emeğin değer ve karşılık bulması için daha fazla gayret etmeye devam etmeliyiz. Elde edilen başarılardaki büyük katkılarında dolayı tüm ilçe teşkilatlarımıza, işyeri temsilcilerimize, denetleme ve disiplin kurulu üyelerimize, kadınlar komisyonumuza teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz Rabbim kardeşliğimizi daim kılsın İnşallah ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer KARAMAN ;’’ Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen sözde gösteride büyük bir skandala imza atıldı. Törende, zincire vurulmuş çarşaf içindeki bir kadının, etrafındaki efelerin zinciri çıkarmasıyla “çarşaftan kurtarılması” mizanseni sahnelenmiştir. Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamasında yaşanan bu hadiseyi münferit bir olay ya da sembolik bir anlatımın yanlış anlaşılması olarak görmek mümkün değildir. Bu olay ülkemizde maalesef hala toplumun değerlerine saygı göstermekten uzak köhne zihniyetin varlığının göstergesidir.

Sizler kurtuluş günlerinde “gelenek” (!) haline getirdiğiniz bu rezilliklerle kurtuluş mücadelesi veren Nene Hatunların, Şerife Bacıların kemiklerini sızlatıyor onların bu millete bıraktığı emanete ihanet ediyorsunuz. Buradan açık ve net bir şekilde ilan ediyoruz: Bizler bu hadsizliğinize ve zorbalığınıza asla geçit vermeyeceğiz.’’dedi.

PCR testi uygulamasına da değinen KARAMAN; Eğitim çalışanlarına PCR testi dayatılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bu tür hukuka ve kanuna aykırı yaptırımlara tabi tutulan/tutulmaya kalkışılan üyelerimizin yanında olacak, onlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Üyelerimizin PCR testi ya da aşılarını tamamlamadıkları gerekçesiyle görevlerini yapmalarına engel çıkarılmasına karşı sendika olarak gerekli hukuki adımları atacağız” dedi.

Bir buçuk yılı aşkın bir süredir salgınla mücadele edildiğini belirten KARAMAN, “Okullarımız uzun bir aradan sonra yeniden açıldı. Yüz yüze eğitimin devam etmesi için tedbirlere riayet edilmeli, bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Öğretmen açığı bir an önce kapatılmalı, yeni sorunları beraberinde getiren sözleşmeli istihdama son verilerek atamalar kadrolu yapılmalı, mesleğin itibarını düşüren ücretli öğretmenlikten vazgeçilmelidir. Temizlik ve benzeri sorunların yaşanmaması için hizmetli sayısı artırılmalıdır. Yetkililer mevcut sorunları çözmek için uğraşmalı, yeni sorunlar üretmek için değil.” İfadelerini kullandı.

Toplu sözleşme ikramiyesini 400 TL’ye çıkardıklarını dile getiren KARAMAN, “İkramiye, dönem sonu itibarıyla 489 TL’yi bulacak. Bu da sendikalı ile sendikasız arasında bir fark oluşturacak. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile hizmet kollarında birçok kazanımlara imza attık.. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konuları görüştük ve karara bağladık. 2022 yılı içerisinde bakanlık ve yetkili konfederasyon arasında çalışmalar yapılacak ve tamamlanacak” dedi

Toplantı Soru/Cevap kısmından sonra sona erdi.

Editör: Haber Merkezi