Eğitim Bir Sen Şube Divan Kurulu Gerçekleşti

Eğitim Bir-Sen Şube Divan Kurulu Genel Sekreter Latif Selvi’nin Teşrifiyle Gerçekleşti

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube hafta sonu İl Divan Kurulu toplantısını Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif SELVİ’nin teşrifleriyle gerçekleştirdi. Toplantıya 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu, İlçe Temsilcileri, Kadınlar Komisyonu, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri katıldı.

Divan Kurulu açış konuşmasında Şube Başkanı Mustafa Arslan, şube faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. “15 Mayıs mutabakatımızı imzaladık. Sendikamız şehrimizde tarihindeki en yüksek üye sayısına ulaştı. 5587 üye sayısına ulaşmamızda emeği geçen tüm teşkilatımıza, 5587 kardeşimize en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Okul, kurum ziyaretlerimiz merkez ilçede ve 17 ilçemizde devam ediyor. Şehrimizi karış karış, okullarımızı adım adım, eğitim çalışanı kardeşlerimizin her birine ulaşana kadar ziyaretlerimize hız kesmeksizin devam ediyoruz.” Dedi.

Afyonkarahisar 1 No’lu Şube İl Divan Programında konuşan Selvi, bir kez daha genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen olarak memurlara hizmet verme noktasında yüzde 70’e ulaşmış bir konfederasyon olduklarını belirterek, "Bu başarımızla Avrupa'da, en fazla memur örgütlenmesini gerçekleştirmiş bir konfederasyonuz. Bu oran, diğer ülkelerde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişiyor.” Dedi

Hiçbir başarının, çözümün kendiliğinden gerçekleşmediğini, ter dökmeden kazanım elde edilmediğini vurgulayan Selvi, “Sıkıntılı süreçlerden geçerek, büyük emekler vererek bugünlere geldik. Zirvede olmak önemli ama yeterli değildir. Asıl olan, zirvede kalıcı olabilmektir. Bunun için de beklentileri karşılayacak çalışmalarla sürdürülebilir olmaktır. Biz olup bitenlerin, taleplerin, sorunların, güçlüklerin, yapılması gerekenlerin farkındayız. Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını tespit eden, önerileriyle birlikte sorunları yetkililere taşıyan, çözüm üreten, kazanımlara imza atan yetkili sendika olarak, hiçbir zaman elimizdekilerle, ürettiklerimizle, kazandırdıklarımızla yetinmedik, yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. ‘Her zaman daha iyisi vardır ve mümkündür’ anlayışıyla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Selvi, sendikacılıkta örgütlenme oranının sorunların azalmasıyla ters orantılıdır. Örgütlenme oranımız arttıkça sorunlar azalacaktır. Güçlü bir örgütlenmeyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bütün kamu görevlilerinin sorunu bizim sorunumuzdur. Şimdiye kadar birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını sağladık. Bir hak ve özgürlük hareketi olarak, sorunları çözme çabamız, haksızlıkları giderme mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, paydaşların katılımına da imkân verecek şekilde acilen çıkarılması gerektiğini söyleyen Selvi, “Öğretmenlik, bir kariyer mesleği olarak öğrencilerin öncelikle tercih edeceği bir cazibeye kavuşturulmalıdır. Öğretmenlerin eğitim politikalarına katkı verebilmeleri sağlanmalı; yetişmesi, mesleğe girişi, eğitimi ve gelişimi özel olmalıdır. Eğitim çalışanları kronik sorunlardan arındırılmalı, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde, bölgelerarası eğitim-öğretim farklılıklarının azalması için mali destekleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme çalışmalarına değinen Selvi, Toplu Sözleşme hususunda kamu çalışanlarının menfaatini esas alarak diğer konfederasyonlara bir çağrıda bulunduk. Kamu-Sen’den çağrımıza bir cevap var. Kamu çalışanlarının mali, özlük haklarında iyileştirme kazanım anlamında olumlu değerlendirme olursa kamu çalışanlarının yararına olur. Bu hususta Kamu-Sen’in cevabını değerli buluyoruz, dedi.

Sendikacılığın emeğin karşılığının alınması ve insanca yaşanabilir bir ortama kavuşmayı içerdiğini vurgulayan Selvi, şöyle devam etti:

"Onun için de emek ve özgürlük mücadelesi yan yana gelir. Eğer bir yerde insanlar emeğinin karşılığını alamıyorsa, orada özgür bir toplumdan söz etmek mümkün değildir. Özgürlük mücadelesi verenler eğer emeği küçümserse ve insanların açlığıyla, yokluğuyla, geçimiyle ilgilenmezse orada özgür bir toplum üretemezsiniz. Her bir arkadaşımızla özel ilgilendiniz. Kararlılıkla mücadeleye devam ettiniz ve sonunda bu başarı öyküsü ortaya çıktı. Rekabetli bir ortamda dünyanın hiçbir yerinde bütün hizmet kollarında veya iş kollarında yetkili başka bir konfederasyon yok. Bu konfederasyon başarısının örgüsü sizin emeğiniz ve mücadelenizin sonucudur. Afyonkarahisar teşkilatını başarılarından dolayı kutluyorum.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi